Snittalder i Alpene 10 år høyere enn her

Noen som har lagt merke til følgende: I Alpene er snittalderen i bakkene minst 10 år høyere enn i bakkene i Norge! F. eks. på Hafjell vil jeg anslå snittalderen til litt over 20 år. Stort sette er det ungdom samt noen familier som er i bakken. I Alpene ser man veldig mange middelaldrende (40-55) og også en god del eldre i bakkene (+55). De har seff en mer moden kultur på alpint, her hjemme går jo gamlingene langrenn. Men et annet ulikhetstrekk er at det er mye mer mongo-grisekjøring i bakkene her hjemme, dvs. folk (særlig tullinger på 14) kjører langt fortere enn de burde ihht kompetanse/ferdighet. Jeg trives mye bedre i Alpene der det er mye mer kultivert adferd i bakkene. (er selv 32 og kanskje for gammal til å ha en mening her?)

Nordmenn over 50 = Benskjørhet, ryggplager, angina, utbrente og slitne. Fredagspils og lørdagsdrink.
Alpefolket over 50 = Har sikkert sine plager de også, men: Vin til maten hver dag, raclette og fondue. Og det er bare å kjøre på!

Racletten er forklaringen! Genialt!!!

........helt til du overspiser deg totalt. Da er du mett da! i dagevis. Men kombinasjonen av vin, racclette og pudder er uerstatlig! Og det får du bare i alpene.

long live tartiflett, foundue og raclette ++vin til alle måltid!!!!

Har vært i alpene de siste 5 årene, og har fortsatt tilgode å spise et realt måltid. Oppskriften min har hittil vært:

På ski fra 9-15.30 (avhengig av meter slush i bakken/pudderet utenfor/sol/snø/etc)

På afterski fra 15.30-1800

Burgerpause

Liten cowboystrekk på rommet

Hodeløs fyll med påfølgende smell.

Burgerpause

Dette gjentar seg hver dag frem til avreise, der man syk og svak, med lette fyllenerver gjør seg klar til et aldri så lite bagasjehelvete på de ekstremt underdimensjonerte flyplassene eks innsbruck. (kanskje blitt litt bedre, men langt i fra en drømmeplass)

du vet du har hatt en bra ferie når du kommer hjem og er mer sliten enn når du dro. Det er det som kalles mental lading av batterier.

 
Annonse
Annonse
Annonse