Slovakia(Jasna) i Feb/Mars

Noen som har noen erfaringer fra Jasna(aka Chopok) i Slovakia? Er en gjeng som skal nedover i Feb/Mars, har bestilt fly, men mangler sted å bo o.l...

Alle hint og anbefalninger er veldig velkommensmile

vi er en gjeng fra trondheim som skal nedover til jasna i uke 9. har heller ikke löst boproblemet, men jeg var inne på en side som det gikk an å bestille boende, skal pröve å grave den frem fra loggen min. jeg lurer litt på hvor dere flyr fra og til. hvordan kommer dere dere dit?

anbefaler å bestille boplass på forhånd, når vi var der ifjor hadde polakkene vinterferie så de invaderte slovakia. Vi var der rundt tidlig i februar, er usikker på hvor lenge de har ferie etc. Men det finnes nok av bomuligheter, får bare håpe for deres del at de kan engelsk. Go tur!

Ps! Pass godt på skiene deres, finnes tjuvpakk der smile

hei aager, husker du hvordan dere bestilte husvære?

vi fikk heldigvis plass etter noen timers leting, men det ble et stykke unna anlegget. Anbefaler bare å google, så finner dere noe booking.

...vi gjorde det ikke på forhånd, desverre.

Vi har bestilt et hus i byn, fikk en mailadresse fra en annen friflyt'er som har vært der inne. Vi reiser fra Oslo til Krakow med Norwegian, og så har vi leid en "minibuss" som skal kjøre oss til Jasna og det kommer på ca 250kr hodet en vei(vi er 8 stykker og det er en 16-setersmile, hjemmesiden til transportbyrået er: www.trans.krakow.pl
Prisen på transporten er inkludert sjåfør, bensin, vei- og bomavgifter, så det er jo relativt greit for en tur som tar 3-3,5timergrin

Vi reiser ned den 27.februar og opp igjen den 10.mars. Tenkte å legge inn en liten artikkel/reisebrev fra stedet etterpå siden det ikke ligger noe om det ute på friflyt for øyeblikket...

var denne minibusstransporten tilfredstillende eller? ble prisen som forespeilet? hvor lang reisetid endte dere opp med?

kia

bor i slovakia og var i jasna her om dagen, bra føre og en del snø. har ikke no tips om overnatting og sånn, men vil bare anbefale og ikke drikke springvannet her nede...wink

Drikkevannet er jo helt ok, var hvertfall det der vi bodde... Var 8 stykker som drakk det i 10 dager og ingen av oss ble syke eller noen ting..

Drosjeturen var absolutt vært pengene, snakket med en som var der året før oss som hadde tatt toget fra Krakow og han angret virkelig når han tok taxi tilbake. Var masse togbytter, venting og generell dårlig standard.

kia

åja...når jeg flyttet hit ned, så måtte en del gjennom en liten runde før det gikk greit, men mange som klarte seg bra og...tenkte det var kjipt å gå glipp av en dag eller to på ski pga det, men det er jo en risiko man tar.

uansett, taxi er stort sett verdt pengene her nede! det kan være veldig forvirrende med togbytter, og slovakere flest snakker dårlig engelsk. ofte enklere med tysk, hvertfall hos de litt eldre.

 
Annonse
Annonse
Annonse