Skredfare Gaustatoppen

Søndag 14.03.04 avbrøt jeg og en kompis turen opp på gaustatoppen pga skredfare og vær, (vel å merke smile ) Hardt lag under, deretter følger 20cm pudder og med et hadere lag som topping.. Fin snøskredmix..

Forresten: jeg hater den toppen! andre gangen jeg må avbryte.. Sjekker nok værvarslet bedre neste gang smile

Hvordan fant du 20cm pudder under isen på vei til toppen. Det må ha vært ekstremt lokalt. Gaustatoppen er jo badet i is. Avbryte en tur til Gaustatoppen pga rasfare når det er omtrent en million ruter opp, og ned, høres merklig ut. Men til ditt forsvar kan det sies at du ikke gikk glipp av noe. Var der på lørdagen, og kjørte renna nest yterst mot det høyeste punktet. Det var isete det, ja det var det..

Vi var der på søndag.. det falt snø natt til søn.. Det var nok mest været som fikk oss til å snu, for jeg var gira på å nå toppen. Men skredfaren i tillegg til været ble overkill.. Har blitt litt skeptisk etter at jeg ble tatt av skred på vei opp på Kyrkjebønosi (Hemsedal) for ca. en måned siden.

Synes det er et sunnhetstegn å ha mange avbrytninger av toppturer i løpet av en sesong. Det viser at man vurderer. Altfor mange fullfører og har mer eller mindre griseflax som kommer ned uten tonnevis med sinna snø jagende etter seg.

Hvis man er i tvil, så er man vel egentlig ikke i tvil.... Got it? wink

Det skulle vært utrolig stor skredfare før jeg snudde på vei til Gaustatoppen i klarvær. Det er ganske så slakt om en går en god bue rundt toppen. Men det er vanskelig å ta vurderinger av hvor en skal gå opp viss sikten ikke er god. Så all honør for å bruke vettet og snu.

 
Annonse
Annonse
Annonse