Skogskjøring i Sveits

E.J

Jeg skal reise rundt i Sveits i 3 uker i februar for å stå på ski. Lurer i den anledning på om noen har tips om anlegg som er verdt å få med seg når det gjelder skogskjøring. Er takknemmlig for alle tips.

Mener å huske fra da jeg var i St. Anton at man kunne få høye bøter for skikjøring i reservatsoner som det fantes en del av i skogen der det kunne vært bra å stå på ski. Er det mye av slike reservatsoner på destinasjoner i Sveits også, eller er det bare tull?

.. og gutta som passet på så ut til å mene alvor. Om andre anlegg har det vet jeg ikke. Prøvde å søke, men ble ikke så mye klokere. Det eneste jeg fant ut var at det som oftest var en anliggende for kantonen(fylket), så praksisen varierer nok en del.

Finnes sånne soner i Engelberg ja, og det bør man kunne respektere. Engelberg har mer enn nok terreng å kjøre i, uten at man trenger å kjøre inn i sonene som er plassert der for å verne om det lokale dyre-/plantelivet. Det er masse skogskjøring å ta av uansett (Trenger vel ikke nevne Grünenwald, så hypet som den er).
Vil anbefale å ta en titt på kart/løypeoversikt før man kjører overalt. Områdene er merket av der. Kjøring i de områdene som i utgangspunktet er forbudt kan føre til en strengere håndheving av reglene, og det er vel ingen tjent med?

E.J

Takk for tips!Er det andre anlegg i Sveits enn Engelberg som er verdt å få med seg når det gjelder skogskjøring?

 
Annonse
Annonse
Annonse