Skibums i Alpene? Erfaringer?

Jeg drømmer som å tilbringe mesteparten av neste sesong utenlands, fortrinnsvis i Europa, og søker altså gode og dårlige erfaringer mht. alt fra vær og føreforhold til økonomiske aspekter.

Det er ikke billig å dra avgårde en sessong, men tilgjengjeld er det sannsynlighvis det feteste man kan gjøre.
Når du skal bestemme hvor du vil dra er det endel viktige faktorer å ta hensyn til. feks. Snøsikkerhet, høyde, terreng, miljø, prisnivå, by etc. hva som er viktigst for deg å legge vekt på må du finne ut av selv. For 50.000 NOK kommer man veldig langt (uten å jobbe) , og slipper å snu på hver EUR, det er somregel mye/endel billigere å gå ut, kjøpe utstyr osv hvis man er sessonger. Om du ikke skal jobbe, er det ofte liten vits å dra før midten/slutten av Desember. Sessongjobbene er ofte skikkelig dårlig betalt, og forsessongen ofte dårlig, derfor er det bedre å jobbe noen uker hjemme istedet for å jobbe helevinteren der nede.

Ta med Bøker PS og TV for å få tida til å gå uten å måtte gå ut mye.

GO FOR IT. LYKKE TIL.

... er det mulig for en slabbedask å få da?

Er greit, jobbe på restaurant passer bra i forhold til det å kjøre ski; man jobber fra ettermiddag til midnatt og er først på fjellet om morran, frisk og rask. Annbefaler å dre ned tidlig å fikse en sånn rydde/oppvaskjobb hjvor du jobber noen dager i uka. Ofte er det beste å jobbe ute på gulvet mtp tips, men det innebærer jo ofte jobbing til langt på natt... Lykke til. Go for it!

Servitør, Rydde/renhold, ski utleie, reiseleder, osv osv. Det finnes masse jobber, men du må være tidlig ute helst i begynnelsen av november. Betalingen er varierende, men somregel skikkelig dårlig.
Det er oftest bedre å jobbe som faen i Nov og Des hjemme, du vil sannsynlighvis legge opp mere penger i den perioden her hjemme enn du tjener på en hel sessong i alpene.
Så slipper du å gå på jobb når forholdene er optimale. I løpet av en vinter i alpene blir det MYE venting på godsnø, og da er det kjipt å måtte gå på jobb for å tjene 3 Eur i timen når den først kommer.

 
Annonse
Annonse
Annonse