Ski montana/colorado

hey.. LURER PÅ HVORDAN SKIFORHOLDENE ER I DE OVERNEMTE STATER I USA?

NOEN SOM HAR VERT DER?
Forslag til fine offpiste plasser rundt om i disse trakter, hvilke byer er verdt å besøke ?

Tenker å ta ett år som utvekslingstudent der! Pga telemark og scooter interesse!

i montana har jeg bare vært i big sky, og det er ganske lenge siden -før de nyeste utvidelsene. men det var ok, selv om jeg nok ville valgt et annet sted for en hel sesong.

tilbrakte et år i colorado, der er det mye spennende. vær obs på at amerikansk skikjøring er veldig dyrt -kanskje spesielt i colorado. de mest kjente stedene (aspen, vail) er ganske så bra og har utrolig mye flott kjøring. masse supert pudder, snøen er helt utrolig. men ikke forvent kjøring ala alpene, terreng og policy/skisenter-regler setter effektive stoppere for det vi europeere ofte tar for gitt.

i colorado er det mye å hente på å oppsøke steder som arapahoe basin og crested butte. førstnevnte har normalt helt syke snømengder, ligger høyt og har svært lang sesong (ofte langt ut i juni). jeg likte meg veldig godt i crested butte, som har utrolig kult terreng "in bounds". masse bratt og fet kjøring, men desverre får crested butte langt mindre snø pr år enn mange andre steder "over there". dette til tross, crested butte er mitt heteste tips i colorado...

forresten: tenk også på wyoming/idaho med jackson hole og grand tetons. masse snø og supre topptur-muligheter.

 
Annonse
Annonse
Annonse