Ski kjøp i utlandet

hvilen erfaring har man med kjøp av ski gjenom ebay eller tilsvarende og hvordan kommer en ut i pris.

Har bestilt ski til meg selv, pluss 3 kompiser der.. og ikke opplevd noe kluss enda.. Jeg kjøpte salomon 1080 og pivot 12 bindinger.. kom på ca 4500-5000 for snart 1.5 år siden..

Ene bindingen røk etter 1. år, sendte de en mail, og dagen etter var nye bindinger på vei i posten, kostnadsfritt!

www.telemark-pyrenees.com er en bra side. Kjøpte meg ski der rett før jul, ingen problem enten du ringer å kjøper eller mailer/fakser..

Ingen erfaring med ebay, men har god erfaring med både telemark-pyrenees.com og cham3s.com. God service og tett oppfølging begge steder, og selvfølgelig svært fordelaktige nettopriser - tross svak kronekurs, momspåslag og litt avlat til Posten. Seriøse aktører.

www.telemark-pyrenees.com er eldig billig.

dere som har bestilt fra telemark-pyrenees, hvor lang var lev. tid etter ordrebekreftelse?
til meg er det i dag gått en uke... begynner å bli utålmodig! jeg presiserte tom at de skulle sende med det raskeste alternativet (DHL eller UPS).

sjekk forsendelsesnummeret du fikk med tracking-tjenesten til dhl. da ser du fort hvor skiene dine er i verden...

tror nesten du må regne en liten uke, uansett hva telemark-pyrenees eller dhl lover. det går litt ekstra tid fordi pakken må tollklareres, kanskje er den noen helgedager imellom, og kan hende bor du på et litt kronglete sted også... fra telemark-pyrenees har jeg opplevd både tre dagers levering og en åtte-dager, så du er nok innenfor normalen!

Du kan jo selv sjekke på www.ups.com hvor lang tid det tar å få sendt en pakke fra Ax les-Thermes, Frankrike til der du bor.

Hvis du velger "UPS Standard", sendes pakken med bil (ikke fly, nei), og da er det null sporing mens den er underveis fra La France til Norge. Skiene mine brukte ca 7 arbeidsdager, små pakker går kanskje raskere.

Mine brukt 3-4 dager hos oslo tolldistrikt.. selve postgangen var også ca 3-4 dager, så totalt omkring en uke..

Dette var fra cham3s som ligg i france

Med DHL skal det ta 3-4 dager til Norge ca..
er ikke telemark pyrennees en del billigere enn andre?

fikk de faktisk levert på jobben noen timer etter jeg la inn innlegget!! ble sikkert litt sent med påske etc.
slapp derimot norsk mva! ble sent med DHL. flaks, eller? bestilt tidligere fra cham3s, slapp mva da og! denne gang var det et par ski (seth pistols 189cm 04-05 mod) så jeg sparte nermere 1000 på å slippe momsen. kom på ca 4300,- ink frakt. T-P er mye billigere enn andre, cham3s ble sjokkerte da jeg fortalte dem prisene T-P opererte med!

lurer på om det er slik at dersom du bestiller ski fra telemark pyrenees og velger å sende dem med DHL slipper du tollavgifter ,men må betale moms. Vet om en kamerat som måtte betale moms pluss toll avgifter på ca 900kr dette var fordi det var sendt med vanlig post.
Han måtte dessuten sende en skriftlig tillatelse til tollvesenet slik at de skulle få åpne pakken og sjekke innholdet...uflaks?

i utgangspunktet skal man IKKE betale toll på sportsutstyr. moms, eller merverdiavgift som det også heter, skal man likevel betale, dette må ikke forveksles med toll. momsen er som kjent på 24 prosent...

når det er sagt, jeg kjøpte også ski fra telemark-pyrenees en gang, fikk de sendt med dhl og slapp alle ekstra utlegg. ved neste bestilling et år senere hadde imidlertid dhl tatt seg bryet med å kreve momsen, og det skiparet ble dermed dyrere...
jeg tror derfor det er litt hipp som happ om forsendelser kommer gjennom uten at man må betale moms, i prinsippet skal man jo betale! forstå det den som kan.

i det tilfelle jeg beskriver så ble det vertfall gjort en fortolling av utstyret..personen det gjaldt måtte sende enn fullmakt der han godkjennte at postens tolllvesen kunne åpne og sjekke innholdet i pakken..

toll på skiutstyr forsvant vel for et par år siden, mens norsk moms (mva) skal betales når ting kommer inn i landet. hvorfor dette ikke skjer hver gang skulle jeg gjerne visst. greit å vite hvor mye det kommer på, men man får vel bare regne det som en bonus når det går rett veg!
tror nok det er en idé å få ting sendt med DHL o.l. og ikke posten.

tar jo stikkprøver innimellom. det er jo ikke alltid at det som står om innholdet på utsiden stemmer med det som faktisk er på innsiden...

har forresten aldri hørt om at de har innhentet tillatelse på forhånd før, de har jo rett til å sjekke så godt som alle pakker uansett? akkurat som de sjekker bilen din på grensa hvis de har lyst, uten at du har noe du skulle ha sagt. eller som når de sjekker toern din på gardermoen, med plasthansker og det hele...

forøvrig må tipset da bli å legge inn 24 % moms i regnestykket når du bestiller, få varene sendt med dhl, og så håpe, håpe, håpe på at man slipper.

 
Annonse
Annonse
Annonse