Seth Pistol vs. Pocket Rocket

Tenker kjøpe et par ski til pudderdagene. Vurderer K2 Seth Pistol eller Salomon Pocket Rocket. Er det noen som har erfaring med noen evt. begge disse skia. Skal bruke dem til telemark, men tenker også på muligheten til å montere en crossplate (www.crossplate.com) for å kunne skifte mellom telemark og alpin. Er det noen som har erfaring med crossplate? Oppsumert: Seth Pistol vs. Rocket Pocket og erfaringer med corssplate.

opp på lista

nå har ikke jeg prøvt SP så veldig mye, men den virker utrolig mye mykere en PR.
Skal du bruke den delevis som "pudderplanke" hadde jeg nok godt for en god lengde vist jeg skulle valgt SP. disse må du regne med plafrer litt i stor fart. begge har god flyt i nysnø. SP er nok hakke råere når det gjelder lek og moro.
Skulle jeg valgt ville jeg godt for SP akkurat pga dette. Men den ligger vel en ca 1500.- høyere i pris

Jeg kan absolutt anbefale Pocket Rocket. Fungerer relativt bra på alle underlag. Is er selvsagt et problem, men hvem vil kjøre på det bortsett fra portjagere i kondomdresser. Kjører selv med Pocket Rocket og Linken og synes der er en perfekt kombinasjon. Når det gjelder platen du prater om vet jeg ikke, men du får det sikkert til å fungere. Dette er mitt tips....

Begge skiene er fryktelig myke. spoiingg spoiiingg. Men PR er forbausende bra telis, har prøv SP bare med alpinb.
Luksusproblem for deg egentlig, kjøp den du like designet på best.

Den gamle seth pistolen er mykere enn den nye (identisk design - må kjenne på flexen for å vite). Den nye SP er vesentlig stivere enn PR, men fremdeles en relativt myk ski.

Valget avhenger egentlig bare av hva du liker med hensyn til mykhet. PR er jo helt ekstremt myke - nesten gummi. SP kan i det minste brukes også i bakke, og med sin ekstra bredde skulle den vel flyte bedre i pudder. Jeg hadde ikke stusset; SP.

Jomfruturen i Engelberg med neste års Seth Pistol (noe stivere enn årets) 179 med Linken fikk i hvert fall frem det bredeste gliset grin

Sammenliknet med mange andre er nok dette ganske myke ski, men de liker fart og sluker oppkjørt terreng. Anbefales!

Har prøvd og anbefaler absolutt ikke crossplate. Den følger ikke buen til skia på en ordentlig måte og fører til et rart spenn på midten. Spes vil dette være helt ubrukelig på myke ski som SP og PR.

 
Annonse
Annonse
Annonse