Ryggsekk... -tips?

På tide med ny ryggsekk, og vil gjerne høre om noen har erfaringer (gode eller dårlige) å dele med meg før jeg svir av penger... Snakker om ca 80 liters sekk, ikke noe mer. Vil gjerne ha en sekk som ikke veier allverden i seg selv. Har sett på bl.a. Norrøna, Bergans og Lowe Alpine... men er åpen for det meste.

Osprey lager noen lette og funksjonelle sekker, Arc'teryx har bra funksjoner og materialer.. jeg vil anbefale å prøve litt rundt hvis du har mulighet til det, det er greit å ha noe som sitter godt på ryggen hvis du skal gå langt med tung last.
Arc'teryx Bora 80, Osprey Crescent f.eks

Kjøpte bora 90 på salg hos sportsnett..

Har testa den på et par fotturer nå og er kjempefornøyd.

Osprey og Macpac er vel de mest interessante sekkene for tiden. De har løsninger andre misunner dem. Osprey formstøper bæresystemet til deg. Macpac benytter avanserte materialer som gir særegne egenskaper.

kan stoette opp under macpac! enkle funksjonelle loesninger . ikke saa mye ekstra stash, ikke behov for det paa min storsekk i allefall.. har selv dameutgave i 70 L + god aa baere over lengre tid!

...recon pack er veldig bra... Har hatt null problemer med sekken og den har vært brukt hardt. Også kan det jo være greit med litt ekstra plass (125L)...

Har hatt sekken i to år nå, og er kjempefornøyd. Med min gamle, crappy LillSport-sekk pleide jeg å bli mer sliten i nakken enn i beina etter en fjelltur, med Cresent forsvant det problemet. Men den er vel ikke blant de letteste sekkene, litt mye smålommer og fiksfakseri trekker vekta opp. Selv kjøpte jeg 75 liter, men ville nok gått for 85 liter i dag, det blir fort fullt.

 
Annonse
Annonse
Annonse