Ryggsekk med "airbag".

Så et innslag på dansk TV2 fra en eller annen ski-messe... Der demonstrerte de en ryggsekk som inneholdt en gigantisk luftpute som blåses opp av gasspatroner på brøkdelen av et sekund. Tanken er at du skal flyte oppå et eventuelt skred dersom ulykken er et faktum, litt på samme måte som det finnes fluefiskevester som blåses opp dersom du blir tatt av strømmen i elva. Hva tycks?

Internarsonale resultater med dette systemet er meget gode. Så lenge skiløperen har klart å utløse airbagen så viser det seg at nesten alle ligge oppå skredet når det stopper. Det viser seg at gjenstander med stort volum blir hodt oppe på snøflata og ikke trykt under snøen.Fortsatt er vel ikke akkurat odsen på din side om du blir tatt av skded, men dette er det enesta sikkerhets utstyret som viser seg å fungere. Alt anna blir redninsutstyr. Absolutt værst å vurdere! Men husk det er forstatt mange ting som spiller inn!

at dette må være umåtelig morsomt på afterskien. Det er vel bare et spørsmål om tid før den første hard-core prylbøg posern står å henger på cafeen med en sånn sak på seg. Gleder meg til å dra i snora...

det har jo vært på markedet i minst 4 år...

Spørsmålet blir, hva blir det neste?
James Bond har jo en drakt som blåser seg opp som en ball... det hadde vært saker det...

www.abssystems.com

Tror det funker jævlig bra, men prisene er stive...

en veldig mange av løssnøkonkurransene i Østerrike nå for tiden i alle fall, så den har nok noe for seg. Prisen er stiv det er sant, omtrent det samme som du må betale for skredsøker, stang og spade til sammen. Tror jeg vil ha vanskelig for å anbefale den til skikjørere som drar en uke i året til alpene e.l., og står resten i bakken her hjemme, men for løssnøhunder er det tingen !

Blandt Sveitsere ser disse sekkene ut til å være nærmest standardutstyr allerede. Det var i hvertfall ikke langt mellom ABS sekkene i heisen i Andermatt tidligere i vinter. Det kan vel tyde på at noen har troen på dem. Skipatruljen hadde også slike sekker.

 
Annonse
Annonse
Annonse