Røldal, ein oppskrytt ski plass?

I mange blader har Røldal blitt omtalt som eit pudder paradis uten make. Etter mine mangfoldige år med løyping kan eg ikkje sei meg heilt enig. Det er flaks visst snøen får ligga over 2-3 dagar før den blir til meir hardpakka snø. Er det andre som har synspunkt?

røldal er oppskrytt, det er altfor ustabilt vær og for mykje vind til at nysnøen kan få ligge utan å pakke seg.
3 dagar etter snøfall er det ofte hardt.

Ikke før enn har kvelt morra røyken er snøen hardt som stein. Det gjelder å benytte sjangsen når man har den. Røldal er nok best ut på sessong når vi får litt sol og varme. Januar og februar er værhardt. Sånn er det bare. Du får nok ikke de beste dagene før ut i februar/mars. Hvis du ikke er ekstremt heldig og er på rett plass til rett tid.

Man må være på rett plass til rett tid, for å få pudder...

(men det må man jo strengt tatt nesten overalt i Norge også. Østlandske trekk får jo 2 snødump pr måned...)

Forøvrig ser det ut til at folk begynner å roe begeistringen sin litt. Det har vært mindre folk i år enn i fjor, syns jeg.

Det at snøen blåser seg fort hard, stemmer ganske godt. Men sist helg fant jeg urørt snø, 5 dager etter snøfall. Og det var faktisk på en søndag til og med.

Kan ikke si meg helt enig at det er mindra folk i år en i fjor. Jeg har en følelse av det stikk motsatte. Som bruker av anlegget de siste 15 årene så er det rart å se på hvordan besøksantallet har eksplodert de siste 5-6årene. Da jeg for 10 år siden kjørte i Røldal var det bort imot ingen kø der verken på en lørdag eller en søndag. før man var ute i mars.
Nå derimot er det lange køer både Lørdag og Søndag fra åpning dato. Det er faktisk mer kø en vanlig lørdag i januar en det var i påsketider for 10år siden! De siste helgene jeg har tilbrakt der oppe kan kort oppsummeres med KØ,KØ og atter KØ. At det er mindre folk i år en i fjor kan jeg ikke skjønne.

Særlig økningen fra i forfjor til i fjor var enorm.

I år syns jeg faktisk det er litt mindre. Iallfall virker det som økningen flater ut. Jeg har iallfall ikke hatt noe særlig kø noen gang i år (kanskje 3 minutt, på det meste).

En annen tendens jeg mener å ha sett de siste årene er at køen ikke øker så veldig mye jo lenger ut i sesongen man kommer. Altså at det ikke er 3 ganger så mange i mars som januar, slik det kanskje var før.

det e nok ein betydelig økning i antal besøkande ja, som fmatre va inne på så va det lika mykje folk åpningsdagen i jula som det va på ein god påskedag for nåken år sida. Og oppskrytt ja, me lokale hadde jaggu levd flott hadde det i verkligheita vore slik friflyt så poetisk beskrive staden.

Røldal var bra, heilt til den dagen det vart kjent. No kryr det av raglamyrerar og anna folk. Og når det då finst plenti av dagar som i dag, med flattlys og skodd er det ikkje mykje å skryta av. Snøen kan var bra den, men den forsvinn med vinden lika fort som den kom.

Eg seie meg enige i att Røldal er ein oppskrytt plass, men no kjeme det faktisk park i Røldal. Dei hadde fått opp Rails i andre heisen i dag.....

Få (les ingen) steder i Norge er sjansen for nysnø større enn i Røldal. Når hele anlegget ligger over tregrensen sier det seg selv at det er vindutsatt. Det unike med Røldal er at du med 30 min gange kan få lange runs i ALLE himmelretninger, og du skal dermed være passe lat eller dum for ikke å finne fin snø størstedelen av vinteren. Kjøp et kart, og dra litt vekk fra det du ser fra heisen...

er dert mange plassar i landet som har meir snø enn i Røldal ?? 3 meter EKTE snø er det ikkje så mange som har...

tror Røldal skilter med langt bedre kjøring enn til eks. Hemsedal, -som virkelig ER oppskrytt....

3 meter snø?? ikkje i år i allfall!! det e jo store flekkar med lyng der det skulle vor snø. nåke e gale, alvorleg gale. men no snør det jaggu meg. haha. Det snør det snør tidili bom!!!

Røldal er jo fett når det er sol og varmt og digg. Anlegget gir utgangspunkt for mye fin kjøring.
Men jeg er enig med andre her, Røldal har fått ufortjent mye skryt i mediene, og er strengt tatt ikke SÅ spesielt.
Det festligste med dette innlegget er når alle dere Røldalsnisser disser andre anlegg som dere liker å sammenligne med. Å sammenligne Røldal og Hemsedal, blir jo ganske feil. Røldal og Myrkdalen derimot, ja det stemmer bedre. For min del vil jeg foretrekke Myrkdalen fordi det er like mye snø og LANGT mindre folk!

Du har rett i halvparten av dine påstander om Myrkdalen, nemlig at det er langt mindre folk. Når det gjelder dine påstander om like mye snø, anbefaler jeg at du gjør deg kjent med snøstatistikken for Norge. Du finner mye interessant på www.eklima.no

gjør jeg fordi jeg kommer fra Oppdal, og har ikke favorisert Røldal på noen måte... Men jeg har hatt mange flere fine skidager i Røldal enn det jeg har hatt i Hemsedal.. Bare som eksempel... Hvorfor Hemsedal? Jo, fordi dette skistedet har fått mye omtale i skiblader og i media forøvrig, og det har kanskje blitt for mye i forhold til det det kanskje fortjener. Men de skal ha kred for sin evne til å drive service, det skal de ha!

 
Annonse
Annonse
Annonse