Råd om beinhinnebetennelse?

Noen som har noen gode råd?Har prøvd å barbere,støpe innerstøvel,tape ingenting som hjelper..

Korteson og en laaaang sommerferie i sofaen. Snakk med legen din om å få litt korteson, det funka for meg ihvertfall.
Du kan jo ta kontakt med toppidrettssenteret også, der har de noen dyktige folk som vet hvordan man fikser slikt.

Ved thermotilpassing (som jeg antar du mener med "støpe innerstøvler"wink: Har du prøvd å legge en smal polstring, ca 1-2 cm bredde, med ca 2mm tykkelse langs leggbenet for å få trykket fordelt mer til sidene på leggen?

Min sønn har gode erfaringer med dette (Scarpa T-Race).

For at dette skal fungere mener jeg at forretningenes "skovarmerprinsipp" ikke fungerer da øverste del av innerstøvelskaftet da ikke blir tilstrekkelig oppvarmet. Her gjelder kun "baking" i egen varmluftsovn.

De eneste tipsene som fungerer er:
1) Hvile og/eller avlastning av beinet
2) Varme og mottrykk på beinet (dette for å unngå drag på beinhinna). Neoprensokk eller teiping med sportsteip kan hjelpe.
3)Betennelsesdepende midler (som Voltaren)
4) Operasjon
Søk på "periostitt" på nettet, så finner du sikker mye mer utfyllende info. Og hvis du trykker på "forum" øverst på siden her, og søker etter "Beinhinnebetennelse" så finner du minst 6-7 lange diskusjoner om dette fra før med endel råd... wink

Jeg tar meg likevel friheten til å henvise til følgende nettside: http://www.idrettsklinikken.no/hjelpemidler_idrett.html

Se på "Leggskinn til alpinister med benhinnebetennelse
(trykk fra støvelen)"

Det jeg nevner mht tilpassing av thermoinnerstøvler samt bruk av denne skinnen gir vel til dels "Hvile og/eller avlastning av beinet"?

t

Kjørte hele forrige sesong med beinhinnebetennelsa, husker enda hvor vondt der var. Det du KAN gjøre, slik jeg gjorde er å trosse smertene og ha det gøy. Anbefales ikke, på av smerten.

Dersom ikke noen av kjerringrådene fungerer, slik det gjorde for meg, så er operasjon siste utvei. I så fall bør du seriøst vurdere Volvat og Dr.Rosenlund, som har utviklet en egen operasjonsteknikk. Jeg ble helt fin, men har hørt nok av skrekkhistorier fra folk som har latt seg operere på "gammelmåten" på offentlige sykehus, og aldri blitt bra igjen.

 
Annonse
Annonse
Annonse