Poubelle couloir

Dette er en renne som går fra toppen av Aiguille Du Midi. Den kalles også for søppelsjakta. Jeg har kun sett den fra Valle Blanche og da så den jo særdeles fristende ut. Noen som har kjennskap til den? peanuts eller?

har hørt om den ja... tror den er ukjørt!

Iallefall ikke ukjørt, hvis dette er rett plass: http://www.philingle.com/20030106.asp (Bra side det der forresten) Generelt skal du vel kjøre en rimelig hårete linje før du kan slå deg på brystet med en førstenedkjøring i Chamonix! Hvis du ikke tenker at "Hey, ingen spor" = Førstenedkjøring grin

Det er flere renner med det navnet i Chamonix, det betyr simpelthen søppelsjakt!!
Paoubellen du har sett fra Valle Blanche er helt streit å kjøre, begynner ved avstigningen fra "egg heisen" på Le Grand Montets... Kan kjøres fra toppen når snøen er der, men i mange tilfeller må man rapellere in i den! Det ikke noe stress å kjøre renna (Har en veninde som gjorde det på rompa, med snowboardet over hodet Auau au.. Ble litt nervøs ja) Er den isete er den hårete "BOBBANE" men ellers bare cruisesmile

Det viktige er å ha med kjentfolk, fordi det kun er en til to mulige veier ned igjen til breen... Har holdty på å besje på leggen selv der, og det kunne fort ha gått ille(som i død)...

Tror de fleste sesongere har kjørt der!! Skaf en offpiste guide, det er mange FETE nedkjøringer på baksiden av Grand Montets!!

Noen spm: Spør i forumet på bamboosh.com

Kommer billed serier derfra på galleriet snart!!
Lykke til!!

cruise ned la poubelle!!??? BRA petter bamboosh.com!! du har tydeligvis stått mye på ski (og nedprioritert skolen ser det ut som) og har et ganske overlegent nivå. tenkt på at kanskje ikke alle her er så råe som deg og at det kan være litt farlig å sende "normalt" gode kjørere ned poubellen i god tro om at den er lettkjørt?? så klart har folk ansvaret for egne handlinger, og tror ikke mange tar turen kun basert på "fakta" i innlegget ditt, heldigvis, men det blir bare for dumt med slike selvglorifiserende usaklige meldinger.

Tror det er noen som blander korta her. Hard-Kåre spør om en renne som går fra Midi, mens Petter omtaler en renne i Grand Montets systemet.

Det stemmer at det er en poubelle som går ned fra Aguille. Den går ned til høyre når man kommer ut av tunellen. Den har blitt kjørt mange ganger av mange mennesker, men er helt klart spennende. Mener å huske at det ved dårlige forhold er ett parti man bør unngå pga sprekk, men ellers er det en fin renne som er fin og bred. Begge to bør vel kjøres med en guide eller noen som er godt kjent.

Eneste poubellen fra Aguillen entres ved å gu under tauene til høyre rett etter man kommer ut fra snøhula på vei til "broen"(der tauene fører deg ned til breen). "Det er vel show off run nr 1", enkelt og greit fordi det alltid er fullt av folk der som utifra utsikten fra toppen anser det som selvmord. Ellers er renna ca 50 grader i toppen og noe mindre jo lenger ned du kommer. Gode forhold på toppen kan godt bety is lenger ned, ofte en litt stygg sprekk på vei ned, og det anbefales å ha tatt en titt opp før en kjører ned. Det gjøres ved å gå ut fra stien med tauene halvveis nede og traversere rundt til du ser opp. Draw backet med dette runnet er at du mister muligheten til mange andre fine nedkjøringer fra aguillen dersom du ikke er kjent og kan fortsette ned colouir de cosmique eller glacier rond.
Likevel er det godt mulig poubellen han mener er den fra Grand Montets ettersom en for å skue midi poubellen fra Valle Blance, som sagt må traversere i en unaturlig retning dersom en ikke skal ned de to ovenfornevnte alternativene. Grand Montets Poubellen derimot er lett synlig fra Valle Blance. Den er som muligens som nevnt over noe mindre eksponert, men heller ikke noe sted å ramle ned og egentlig ikke noe sted å være om det er is skulle jeg tro (har faktisk ikke kjørt den, ettersom den som regel krever en rapell).
Tror faktisk det finnes en tredje poubell i Chamonix men husker ikke hvor.

.. der er noen kjipe steiner i midten på den som går fra midi. Så en som tryna på monoski ned denne. Ikke bra. Begge disse rennene er show off renner nr.1.. Garantert japser ++ som ser på. Men det er ikke verdt og lirke seg ned her for eventuelt og bli skada og gå glipp av andre lange deilige run. Her får du bare adrenalin. Ikke mye deilig kjøring.

Jøss, så det er virkelig ekte skikjørere på FF-forum.. Trodde det bare var en skokk med nerds og innesittere her. Flott at en kan bruke forum for nyttig informasjon. Skal straightline Poubellen i vinter med bar overkropp. En liten gap over steinpartiet med en stilfull grab så er jo dagen redda. Oh yeah! Detta blir digg, GO BIG!

Tenkte på Paubellen som er synlig fra nedre del av Valleblanche, paubellen på aguille er litt mer skechy, den blir faktisk brukt som "søppel" sjakt, is og snø fra platformen dumpes i den, noe som gjør at den er full av isklumper og dritt... Også er det is og steinpartier i midten!! Det er også en del bresprekker i nedre del, denne rennen er mer stress en morro... Har ikke kjørt den selv, da lokale ikke anbefaler dette... Sikkerhets folka på platformen blir hissige bare du ser på den litt for lenge=)

Beklager misforståelsen, trodde ikke denne var synlig fra Valleblanche...

Fra toppen av Grands Montets går det fire renner ned mot Valle Blanche. Ingen av disse heter Poubellen, paubellen eller søppelsjakta. Navnene på disse rennene er som førlger: Pas de Chevre, Central Couloir, Rectiligne og Couloir du Dru. De to første er flotte renner med omtrent 30 graders helning. Rectiligne er gradert S4. Couloir du Dru er hardcore og tillater ikke fall. Couloir Poubelle er som sagt på Aiguillle du midi og er 300 høydemeter showoff på rundt 45 grader. Alle disse rennene krever selvsagt at du er god å kjøre ski og at forholdene er tilrettelagt. De fire rennene fra Grands Montets er flott som faen hvor du starter på 3200moh og ender på rundt 1400moh. NICE!

det siste innlegget klarer vel opp i det meste! bra! hva angår franske gloser, FYI: søppel = poubelle
paubelle betyr absolutt ingenting, den nermeste franske tolkningen av det "ordet" er peau belle, som i så tilfelle ville blitt sagt belle peau, og som betyr fin hud. ellers er det en trivelig liten by nede ved pyrinéene som heter Pau...

har fått med meg gotama-omtalen din på bamboosh.no! fortsatt like fornøyd med dem? vurderer de sterkt selv, den baktuppen er ENORM og skien ser utrolig fet ut!! har desverre ikke fått prøve den enda... så, nå med

...litt recul og med den store "nykjøpt"-entusiasmen en smule redusert, er konklusjonen fortsatt den samme, er dette en kommende legende?

d

Oppsumert, er jeg fortsatt "begeistret", den har sine begrensninger men også store fordeler.. Det er nok litt opp til den som står oppå skien, hvordan den fungerer og føles, men med min kropp og teknikk er jeg fortsatt imponert...
Eneste tilføyelse til artikkelen er at bakskien har en tendens til å "slå inn i/ henge seg opp i" ting og tang når man ligger på skjær!!

Hyggelig at du besøkte siden vår, det betyr at "pisspreiket" mitt her har gjort sin misjonwink

Takker ellers for leksjon i Fransk, var litt oppklarende, har aldri lest noen guide, på folkemunn har disse rennene/ sjaktene mange navn (Pr. sjakten! bl.a.)...

Ref. Quickturn-petes innlegg. Helt riktig at de fire rennene fra toppen av Grand Montets har nevnte navn og er flotte ski turer. Men ingen sa at Poubellen her gikk fra toppen, den går fra toppen av "egg-heisen" (eller Bouchard-heisen som jeg tror er dens rette navn) og ikke topp gondolen. Og den heter riktig nok poubellen. Men tror nok at dette også er mer et show off run en gjør for å ha gjort det, de fire andre alternativene fra toppen gir bedre skikjøring, faktisk kanon bra kjøring. Bare vær ops på å treffe riktig exit ned på mer de glace (valle blance ruten) ettersom det ofte er mye steinras her etterhvert som sola stikker frem i mars. Og de steinen er ofte langt større en deg selv og kan føre til mer enn bare donald kuler i panna.

Det er riktig som Quickturn-pete skriver, poubellen fra toppen av bouchard heisen er "dog-leg" poubellen på GM. Den kan være fin intro før man kaster seg på andre colouirer, spesiellt på slush føre på ettermiddagene senere på sesongen. Masse grep og full kontroll. Dersom man ikke kan kjøre rett inn kan det være litt knoting med å få på ski etter nedklattring.

Så fint at Colouir de Dru ble nevnt, skulle kjøre denne men gjorde det ikke! Det var hardt og isete så både hode og kropp ynket seg ved tanken på å droppe inn. Skummel sak som kun bør kjøres på optimalt føre. Det fine med renner er at de blir liggende der til en annen gang også, imotsettning til oss mensker. Skrekkblandet fryd spør du meg.

Kjørte Rectilingen istedet den dagen, den anbefales. For de som er interesserte er den veldig lang, nærmest helt rett. Det som er helt overlegent er at den starter veldig slakt øverst i trakten så du kommer kjørende i fint driv, så ruller den seg over en kam og først da ser du ned hele renna, bratt, langt og fett.

Poubellen på Midi er sjelden bra føremessig da den ligger veldig utsatt til for vind og at det kastes snø og is ned i renna. Jeg synes den er spesiellt guffen i og med at du bare klikker deg inn og begynner, den kommer litt brått på!
Uansett, det øverste partiet er bøygen deretter slakker den litt ut. Har kjørt den i fint pudderføre men blåis dukket upp midt nede i renna så vær OBS!!!!!!

Ski porno filmene jeg har sett de siste årene har ikke inneholdt mye av denslags men det passer vel dårlig med soundtracket!

Jeg begynte og måtte snu da jeg traff på 5 meter bratt svaberg etter ca 50 meter. Det er ofte sånn har jeg hørt.

Hvis du liker bratte renner lite folk og lett tilgjengelighet. Reis til La Grave og kjør Les Trifides, Le pan de rideau og les couloires en y. Har kjørt alle disse flere ganger, og de er ypperlige under gode forhold. http://www.skierslodge.com/FL/LegendLaGr.html

ja, skikkelig kul

 
Annonse
Annonse
Annonse