Olympus E-510 eller Canon EOS 450D

Hei.
Hvilket av disse speilrefleks kameraene er best, Olympus E-510 eller Canon EOS 450D?
hadde vært fint om dere tok dere tid til å svare siden jeg skal kjøpe ganske raskt smile

(har liten erfaring jeg da)
men ville gått for et KANON canon (eos 450d) kamera!

Ikke testa 450d, men vet at det finnes desidert flest objektiver til Canon. Sikkert en god ide.

hva som er "best" kommer sikkert an på hva du foretrekker eller trenger..
Olympus 510 er nettopp oppgradert til 520:
http://www.fotografi.no/wip4/olympus_e-520_lansert/d.epl?id=154634


LK

canon! aldri noe problemer canon er bare best.

jada! går for canon du har opplevd det som det beste

Olympus er veldig kjent blant de gode gamle brukerne, og mange faller for dette kameraet pga følelser. Canon har tilhengere i alle grupper.

Jeg ville klart kjøpt Canon om du er villig til å evt. invistere i nytt objektiv i fremtiden. Canon finner du absolutt flest objektiver til, både fra Sigma og Tamron, samt at brukt markedet florerer av objektiver. Mindre utvalg til Olympus.

Canon 450D har i samtlige tester fått topp karakter og er et sikkert kjøp. Selv er jeg kjent med forløperen 400D, men invistert i bedre objektiv. 450D kittet inkluderer objektiv med IS (bildestabilisator) og har bedre linseelementer enn før, mao blitt 100ganger bedre enn gamle 18-50 linsa.

Olympus har fordel med et bra kit objektiv, normalt bedre enn Canon, og bildestabilisator innebygd i kamera. Fremtidige objektv invisteringer blir normalt billigere enn hos Canon.

Det er masse mer å fortelle, men les gjerne noen kameratester før du bestemmer deg. Akam.no og foto.no kan hjelpe.

Har du lyst og råd til å invistere i bedre objektiv i fremtiden, velg Canon. Ønsker du å ikke gjøre dette, bør du sterkt vurdere Olympus.

Mitt personlige valg ville vært/er Canon. Bedre utvalg av tilbehørutstyr, flere som bruker det --> flere gode brukertips. Fantastisk kvalitet på ettermarkeds objektiv samt stort utvalg nytt som brukt. Flust av blader tilegnet 450D, med lære CD'er og bøker. Såkalt referansekamera i sin klasse.

Nå har vel Olympus jevnt over bedre optikker enn Canon sine så det er ikke noe argument. 14-35 f2 og 35-100 f2 er vel objektiver som Canon bare kan drømme om c",)

At det er mere å få tak i brukt hos Canon er nok riktig, men både panasonic og leica har samme fatning som Olympus så utvalget er mer enn bra nok.

Jeg bruker selv Olympus E-3 og et bedre skikamera skal du lete lenge etter. Pga den lille bildebrikken som sitter i kameraet blir optikkene mindre i forhold til brennvidde, jeg kan kjøre hele dagen med en 50-200mm på magen, noe som tilsvarer 100-400mm i 35mm verden. Prøv å kjøre på ski med en 300mm Canon eller Nikon på magen, eller bare en 70-200mm, de blir rett og slett for store.

Eneste minuset med Olympus er at det er mere bildestøy i bilder på 800iso og oppover, noe som blir borte ved å dra i en slider i redigering!

 
Annonse
Annonse
Annonse