Norrøna, Arcteryx, Bergans el Haglofs valg av jakke og bukse?

Som tittelen delvis sier, jeg skal kjøpe meg skijakke og bukse til bruke i skitrekk ved temperaturer -5 til +10 (Vestlandet). Er første gang jeg skal kjøpe "skikkelige" skiklær så jeg har 0 erfaring på området - derfor er jeg her og trenger litt hjelp og tips fra dere grin

Har kika på følgande pakke:
Norrøna Narvik GTX ComfShell Jakke
Norrøna Narvik GTX ComfShell Bukse

Prøvde Narvik ComfShell jakken igår, i str M og jeg må si den var meget behagelig å ha på og bra passform. Desverre hadde de den ikke inne i str L - og med 190cm og 93kg så må jeg nok opp i L - skal på noen andre butikker imorra.
Noen som har innspill på denne "pakka" ? Er jo ikke akkurat billig, jakke til 4000 og bukse til 3000 - buksa kan jeg med litt flaks få 20%rabatt på. Har ikke testet buksen, er den like "slimline" og bra passform som jakken?
Prøvde forøvrig ellers Norrøna Lofoten Dunjakken, fet jakke egentlig men ble litt for posh for min smak smile

Ser ellers mange som skryter av Arteryx, noen som veit om forhandlere i Bergen som fører dette merket?

Så over til Bergans, man kommer vel unna med 4-5000 for jakke og bukse her. Noen anbefalinger? Har testet noen Bergans jakker - men ingen har virket så light og formsydd som Narvik jakken jeg prøvde.

Ble mange spørsmål dette, men du trenger ikke svare på alle wink Faktisk ingen, som sagt jeg har 0 erfaring på området og alle råd, tips og svar mottaes med takk! cool

Det høres ut som et godt valg. Jeg hadde trolig valgt det samme hvis jeg skulle ha klær til heis/hverdags. Comfortshell er mykt og fint, og gir en lunere følelse.
Det går forresten an å kjøpe Arcteryx fra Ebay. Selv om du må ut med moms og dollaren er høy, burde du få bukse og jakke for (($350+$400) * 7kr/$ * 125%)6500kr. Dette er for et sett (theta SV bib og Sidewinder AR jakke)som koster 9500kr i Norge.
Dessuten er det jo mange som liker Sweet, selv har jeg ikke engang prøvd det merket i butikken.

Bergans hadde jeg styrt unna, "ALLE" har jo det.

Kjapp oppsummering blir "godt valg, kjøp og gled deg til første dag på ski med gode klær"

Sitat RsIt:
Bergans hadde jeg styrt unna, "ALLE" har jo det.

Ja, det er et argument som klinger godt.

Å kjøpe noe som veldig mange går for, pga av anerkjent kvalitet, nei, huff det er dumt!

For en førstegangskjøper, hvis kvalitet og funksjonalitet er like viktig som et fashion-statement, så er det IKKE noe galt galt å velge Bergans!

PS! Minst like mange kjører ski med Norrøna klær, og Sweet er ikke langt unna.

Så hvis man på død og liv ikke vil være mainstream og ha noe som kanskje andre også bruker (som særlig jibberne synes er så fryktelig grusomt) så har man litt av en jobb med å finne skiklær!

Du gjør absolutt et bra valg hvis du går for Narvik Comfortshell-klærne til Norrøna, Fre_zze.

Jeg har selv kjøpt Narvik-buksen til kommende sesong og den er akkurat passe baggy i formen, og er utrolig behagelig å ha på. Nå har jeg ikke kjørt med den ennå, men med Norrønas rykte ang. kvalitet så er jeg IKKE bekymret for holdbarheten.

PS! Hvis du synes Norrøna er dyrt, så husk at Arc'Teryx er enda et lite skritt høyere opp i pris. (Ved kjøp i Norge, altså...som det ble tipset her; kjøp fra utlandet kan lønne seg)

Bergans er rimeligere, men jeg synes ikke årets kolleksjon er særlig tiltrekkende hva angår stil og farger. (Men det blir jo smaksak)

Kjører for øvrig selv med Bergans Rauland-jakke (modell fra 2 år tilbake) i rødt med svarte detaljer. Den kostet 3500,- i mars '06, og ergo ikke SÅ mye rimeligere enn Norrøna.

sjekk ut scorpion og stingray jakkene til tery, samt scorpion bukse. de er lagd i GT softshell og er veldig gode "skisenter" plagg.

teryx har også komme med en litt mer foret modell som heter titan, den er også verdt å sjekke ut.

Sitat tb77:
Ja, det er et argument som klinger godt.
Å kjøpe noe som veldig mange går for, pga av anerkjent kvalitet, nei, huff det er dumt!

Har du det moro når du forsøker å latterliggjøre andre brukere på forumet? I så fall, fint for deg. cool

Jeg skrev at JEG hadde styrt unna Bergans. Det har egentlig ikke noe med mote eller skikjøring å gjøre, men jeg liker ikke gå i samme klær som halvparten av norges husmødre. At det finnes mange skikjørere som bruker Sweet eller Norrøna har jeg derimot ikke problemer med, siden det ikke er viktig å skille seg ut i bakken.
Et annet tips er Peak Performance. Jeg så litt på Black Light serien tidligere i høst, eventuelt Adrenaline jakken. De har mye fint, og ikke alle har Peak. Prismessig ligger de rundt Lofoten.
BTW, har tenkt å kjøpe Narvik Comfshell til dama til jul, så godt liker jeg den!wink

Hvis du beveger deg mye utenfor løypene så er Norrøna tingen.Her kan du feste jakke og bukse sammen med glidelås, så slipper du å kjøre rundt med buksa full av snø! Jeg har akkurat kvitta meg med Bergans stæsjet og kjøpt Narvik..

Tusen hjertelig takk for alle innspill og tips! grin

Hadde meg en laaang runde idag på butikker. Fikk prøvd Norrøna Narvik ComfShell (igjen), noe Sweet jakker og Arcteryx. Sweet jakkene ble litt for "boarder" aktig for meg - vide i livet. Arcteryx var forsåvidt fint snitt på..prøvde 3 modeller husker ikke akkurat navna -men til den prisen ble jeg ikke 100% fornøyd.

Fikk endelig prøvd Narvik ComfShell jakka i str L, den satt forsåvidt veldig bra og jeg synes BikeRed fargen var ganske kul. Når det gjelder buksa, så måtte jeg opp i XL pga lengden og synes da kanskje at den ble litt vel baggy. Var "gnising" over hele linja fra kneet og ned når jeg gikk rundt i butikken..? hmm surprised

Takker hjertelig for tipset angående Peak! Va innom en butikk på almenningen som fører Peak, må si jeg likte den gule blacklight buksa (Black Light 3 Layer Pants). Desverre så var det stappa fullt på butikken så umulig å slippe til. Men en kar som prøvde både den svarte og gule buksen rett foran meg og den såg endel slimmere ut enn Norrøna Narvik.

Så..jeg er egentlig i villrede endog over hva jeg skal gå for. Vil det være helt idiotisk å gå for Norrøna Narvik jakke og velge bukse fra et annet merke som feks Peak? Vil jo da selvsagt ikke være "kompatibelt" med knepping av jakke og bukse ilag?

Okidoki, flotte innspill! Keep em coming!

(PS: Når det gjelder bestille fra utlandet er jeg litt skeptisk. For det første vil det jo ta litt tid. Dessuten liker jeg å prøve klærne før jeg kjøper. Og.. når det gjelder str - så er vel ikke L i en jakke i Norge det samme som L i en jakke i USA ?)

Det tar ikke så lang tid å bestille fra Ebay, Backcountry.com e.l.. Er forsåvidt opp til deg selv og hva du vil betale for shipping, men i utgangspunktet er ikke klær så veldig tungt eller stort, og vil dermed ikke koste så mye å sende. Kjøpte nettopp en jakke fra Ebay og betalte 30 dollar i shipping - Tid: 7-11 dager.

Er bare å prøve på ting i butikken, notere størrelser som passer, og kjøpe på nettet for en billigere penge. En L i Arc'teryx kjøpt fra Usa er i hvert fall det samme som en L i Norge. Jeg prøvde diverse plagg i butikken og bestilte meg siden en jakke og en genser. Kan ikke forstå at andre merker kjører noe annerledes på dette, om du da ikke tar med amerikanske merker. Når jeg var i Florida og prøvde på diverse golfklær var de helt sykt store i størrelsene. Men dette var altså bare amerikanske merker fra fysiske butikker vel og merke!

Kan tipse om at sportsnett har 25% på alle varer, både i butikk og på nett, frem til midnatt mandag kveld.
[urlhttp://www.sportsnett.no/[/url]

Masse flotte klær, både Norrøna og Arcteryx. Bare å stikke på en butikk i nærheten for å finne størrelsen, og så bestille på nett.

Dårlig forsøk på å legge inn en link. Jeg prøver igjen!
http://www.sportsnett.no/

Vil bare minne befolkningen på at pusteegenskaper er viktig når man skal ha skallplagg for både minus-, null- og plussføre. Sjekk ut alternativer som benytter eVent membran! Dere vil bli svært positivt overrasket!

Hey! Takk for tipset - mye bra tilbud der! Desv ikke Norrøna Narvik verken jakke eller bukse men kanskje jeg skal bestille meg et mellomlag (Fleece jakke/genser).

Noen som har testet fleecen fra Arcteryx eller patagonia? Tenker jeg får muligheten til å prøve de imorra i butikken før jeg bestiller wink

Du nevnte Haglöfs i overskriften, men ikke i innlegget.

Har mange og gode erfaringer med Haglöfs. Bl.a. fikk jeg testa Jaw Jacket (Gore Wind Stopper) på topptur i vår med tungt og vått snøfall og -1 grad. Jeg var den som var minst svett, enda jeg bruker å være den som er mest svett, og slett ikke noe fuktigere fra utsiden enn de som gikk med GTX! Jakka har mange gode detaljer i tillegg til snøskjørt som kan festes til buksa (Jaw Pant), og er naturligvis mye rimeligere enn GTX-varianten Couloir Jacket/Pant. Fine farger au, gitt! Sjekk: www.haglofs.no

Sitat Fre_ZZe:
Hey! Takk for tipset - mye bra tilbud der! Desv ikke Norrøna Narvik verken jakke eller bukse men kanskje jeg skal bestille meg et mellomlag (Fleece jakke/genser).
Noen som har testet fleecen fra Arcteryx eller patagonia? Tenker jeg får muligheten til å prøve de imorra i butikken før jeg bestiller wink

teryx fleecen er hvertfall bra.

men er jo begrenset hvor stor forskjeld det er fra merke til merke på den fronten. tykkelsen du vil ha har vel mer å si.

Anngående handlig av teryx fra ebay så ville jeg vært litt skeptisk. Er endel fake på markedet og da er det tryggere å bestille fra en annerkjent amerikansk netbutikk. Som f.eks. backcountry.com

Vil også ligge til at HellyHansen har noen ganske greie modeller. Er ganske grei i pris. Er de god nok for Stian Hagen så er vell de grei nok for de fleste av oss..

Ingen som har nevnt Stormberg her? Har brukt Veiviser PT AnoJakka på toppturer både sommer og vinter med stort hell. Ser pen ut gjør den og.

Funksjonene jeg er mest glad for er lettilgjengelig lufting under armene, god justerbarhet i hetta som gjør at jeg har godt sidesyn med hetta oppe, at den kvitter seg med fuktighet greit og at den har passform og hals som passer meg perfekt.

Noe som er minst like viktig som en jakke som gjør det den skal, er det du har under. For meg slår ingenting en grov helsetrøye (med tjukke vertikale tråder som gjør at fuktighet stiger opp og ut i nakken) med ullundertøy over, og evt. genser/skjorte mellom ullundertøy og jakka.

Nå kommer ett av mine muligens useriøse innlegg igjenn:

Prøv å finn deg klær som passer deg rent fysisk og som du liker. Vurder deretter om disse er egnet for det været du utsettes for!

Jeg fatter og begriper ikke hvordan de som skal ha vannsøyle ditt og datt samt "pusteegenskaper" ditt og datt i det heletatt overlever dagens friluftsliv uten å måtte bruke en hel del med penger cool

Jeg fatter og begriper heller ikke at jeg selv overlevde mer enn et tiår med Bergans bommullsanorakk den gang Bergans hadde det veldig gode og tynne bomullsstoffet cool

Har du prøvd Lofoten buksen til norrøna? Skal lete lenge etter en mer behagelig skibukse enn det.. Lofoten jakken er forsåvidt heller ikke å forrakte, men her finnes det flere gode alternativer.

Innom sport&fritid idag og testet Norrøna Lofoten GTX Pro Shell. Buksa satt som et skudd!! Mye mindre baggy enn Narvik. Jakka var eg og veldig fornøyd med cool

Så det må bli Lofoten i str L, meeen, prisen erjo mildt sagt til å bli mørkeredd av!! 4999 for jakke og 4300 for bukse!
Desverre har ikke Backcountry.com verken jakke eller bukse i L sad
Noen som har tips om hvordan jeg kan skaffe dette til under fullpris på 9300kr ? smile

 
Annonse
Annonse
Annonse