Noen med alpetips???

Hei!
Vi er en gjeng på fire som har bestillt flybilett til Geneve 28.desember ,retur 14.januar.Vi lurer på om noen har erfaringer og tips om hvor det generelt er bra å reise tidlig på sesongen?

Ha litt is i magen og vent med å finne bo.. så kan dere reise dit det er best forhold.

når du skal være der i to uker ville jeg vurdert sterkt å være flere steder.

det er også lurt å velge sted etter hva målet for turen er.
er det afterski som er hoved målet, eller er det unike skiopplevelser som står i fokus?

har selv vært en del i alpene, men da som alpinist med fokus på å trene. og da er pitztal, sølden og stubaital (østeriket) genialt, men ville nok ikke dratt til pitztal som "turist".
Men er hele sølden anlegget åpent ville jeg ikke nølt med å ta en tur innom der. kan stå på ski i en halvtime fra det øverste punktet ned til sølden "by" uten å ta heise. tror også det er greit liv der etter heisene har stengt.

ellers har jeg hørt mye bra om st. anton og ischgl.. spesiet iscgl har visstnok en afterski kultur som topper det meste.

Men er sykt kjiipt å dra et sted med dårlig vær eller lite snø, så er nok utrolig lurt å vente med å bestemme seg før man ser hvor det er snø.

vet ikke om du ble litt klokere av det?

Det beste er å vente og se hvor det er snø når du reiser, ja. Trenger du "sikkerheten" med å bestille bosted etc. nå kan du jo søke blant tidligere innlegg om vindsystemer, snømengder og snøsikkerhet sent/tidlig i sesongen her på forumet, masse mer eller mindre underbygd synsing der....Slike "kalkyler" kan hjelpe deg noe, men selv proffe værmeldere klarer ikke spå været om to uker, og det er til syvende og sist, uansett hva man ønsker å tro, bingo hvor i Alpene snøen kommer først (litt lettere her til lands).

Det sikreste tipset er egentlig å se hvilke steder som har skikjøring høyest over havet. Nedbør kommer det alltid, og jo høyere over havet, jo større sjanse for at den kommer som snø. Ytterligere sikkerhet for å ihvertafll få snø under skiene får du hvis du velger anlegg som har tilknytning til breer.

Lar du deg ikke skremme av prisnivået i Sveits kan Engelberg og Verbier være gode alternativer, god tur wink

kjapp togtur fra geneve til zermatt også. Der er det høyt..3899 er høyeste hvis jeg ikke husker feil.

Men som nevnt over.. dyrt.

RAS

Områderne runt Mt. Blanc bør være fine, sidste jul og nogle uger frem var jeg i Les Contamine, ca. en times kørsel fra Lufthavnen (i Frankrig). Her var der super pudder stort set alle ugerne.
tjek evt. oure-sport.dk, eller newgear.net

 
Annonse
Annonse
Annonse