Momsfritak på sikkerhetsutstyr

Etter den tragiske sykkelulykken i Bergen forrige uke (dødelig utfall), vil personer i "frisyklings-miljøet" prøve å bevege politisk ledelse mot momsfritak på sikkerhetsutstyr. I dette tilfelle vil det være hjelmer. Her tror jeg kanskje skimiljøet generelt og kanskje FriFlyt-gjengen spesielt bør være med på toget og også foreslå momsfritak på f.eks. s/m-utstyr og søkestenger. Jo flere miljøer som støtter et slikt opprop, desto mer tyngde vil oppropet ha når vurderingene skal gjøres av våre folkevalgte. Les tråden her: http://pogostick.net/~oddarne/phpBB/viewtopic.php?t=4693&postdays=0&postorder=asc&start=0

Tenk på hvor mye du sparer på dette momsfritaket. Maks 600-800 spenn (hjelm, søkestang & søker/mottaker). Hvor mange år har du det utstyret? Du sparer kanskje en hundrings eller to i året.. Hvor mye bruker du på skikjøring i løpet av et år? Hvis de hundrelappene er det fra eller til for at du investerer i sikkerhetsutstyr synes jeg du bør tenke deg godt om.

Dessuten er det din egen oppførsel som fører til at du trenger dette utstyret. Tror kanskje dette kunne vært en debatt om å ta ansvar for sine egne handlinger også!!

Foresten - skulle alt klatreutstyr også ha momsfritak. Det er sikkerhetsutstyr alt sammen. Men det er noe som trengs for å utøve idretten.

sier nå jeg. Det er nå engang slik at prisreduksjoner er et sterkere virkemiddel enn holdningsskapende arbeid. Og hvis lavere pris kan få flere til å kjøpe sikkerhetsutstyr, må vel det være bra? Men hvem som skal trekke grensene for hva som er/ikke er sikkerhetsutstyr, det får bli neste problem.

 
Annonse
Annonse
Annonse