Lyngen! Forhold.......!

Hvordan ligger det ann med forholdene i lyngen for tiden! er akkurat kommet hjem til troms, å vurderer å dra opp dit! flere som skal eller? når da eventuellt...?

Vet ikkje korsn forholdan e i lyngen for tida, men det har jo kommet litt snø så det e sikkert ikkje så værst. Skal gå Daltinden i løpet av påsken så æ håpe det blir kanonbra...

Var på Store Jægervasstind i helga som var. Knallhardt føre stort sett over hele fjellet. Noe småvindpakket pudder i lesidene over ca 1000 moh. Satte stor pris på gode stålkanter, stegjern og isøks...Det snødde på søndag og det har muligens kommet noe mer etter at vi retunerte sørover.

er det utsatt/vanskelig å gå på Jægervasstindane?

Store Jægervasstid er en grei topp å bestige hvis du har noe klatrerfaring fra før. Krever bruk av stegjern og isøks, ihvertfall ved noe hardt føre. Bruk av tau må vurderes individuelt. En lang og relativ bratt renne/side opp til et skar. Fra skaret er det ca 30 meter med noe eksponert klatring/klyving opp til en egg som man følger helt til topps. Eggen er helt grei å gå på.
Nabotoppen Piggtind virker noe mer utfordrende å bestige.

Laffen; ingen nabotoppa av jægervasstind som hete piggtind, du mene kanskje trolltind? Va på Tvillingtind på andre sida av stortinddalsbreen fra jægervasstind. I nordsida va det stortsett hardt og vindpakka. Trur man må satse på solsidene framover, ihvertfall med de temperaturan som e meldt. Fin slush ned fra stortinddalsbreen.

Sorry...Du har selvsagt rett i at det er Trolltind som er nabotoppen til Store Jægervasstind. Ragnar; Har du vært på Piggtind ? Er den klatreteknisk greit å bestige og hvordan er nedkjøringen ?

Piggtind ser heftig ut. Sjekk under Fjellguiden på denne siden og du finner en beskrivelse. Trur du bør ha litt klatreutstyr for å komme helt til topps. Men renna mot sør kan man sikkert gå opp et stykke. I mai vet jeg mer...

mvh
bp

klatrebiten på piggtind er dårlig sikra

Forholdene i Lyngen er ikke så værst. Lørdag var noen kompiser på Daltind og de hadde brukbare forhold. Øverst var det tørrsnø, mens de lenger ned i renna var mer blandede forhold. Nedenfor renna var det tildels gjennombruddskare, hvor bare (selvfølgelig) p-rocket fungerte bra.

 
Annonse
Annonse
Annonse