La Grave 9-11 feb

Drar til La Grave neste helg og trenger noen tips! Har ikke vært der før, men hører det skal være bra smile Noen som vet hvordan forholdene er der nede nå? Har enda ikke fikset plass å bo, og er svært takknemmelig for anbefalinger! smile Er det andre ting jeg bør tenke på før jeg setter kurs, og er det noe jeg ikke bør gå glipp av når jeg er der?

En ting du bør sjekke med en gang er om det er ledige hotellrom gå inn på :/ www.skierslodge.com / eieren er svensk og kan La-Grave.
La-grave er en landsby med alle fordeler og ulemper det medfølger.
Fjellet er farlig,spesiellt for de som ikke har nødvendig kunnskap om skred fare eller fjellvett.
Husk her er ingen opptråkket løyper så man kjører på egen risk.Bruk guide!!
Denne plassen har vært for meg den beste fjellkjøringa ever..
men har også opplevd at det har vært stengt i flere dager.
Sjekk værmeldinga,på denne tiden av året er det mye vær.
Lykke til og ta med skredutstyr!!

I La Grave kan du enten bo i leiligheter på Balcon de la Meije, på vandrehjem (gité; Le Rocher) eller hotel, feks hotel Castillan. Alle alternativene ligger ca 100 meter fra heisen. Skiers Lodge ligger også like ved heisen og er et alternativ. Nå skal du reise i vinterferien til franskmennene og da kan det være lurt å reservere på forhånd.

Du finner link til overnattingstilbudene på La Grave sine nettsider; la-grave.com. Eller ved å søke på de ulike alternativene på nettet.

Ellers ser jeg av webcamera at det nok ikke altfor store mengdene med snø der nede, men det kunne også vært værre....

Er du ukjent kan en guide gjøre dagen absolutt morsommere, men er det god sikt og sikre forhold så er det ikke noe problem å kjøre uten. Man må bare passe på å ikke kjøre seg vill på breen.

God tur.

Takk for gode tips.
Vi kommer til Grenoble 22:39 fredag kveld, og har så langt ikke funnet transport opp. Vet dere om det går buss opp på denne tiden av døgnet, eller vil en leiebil være enkleste løsning?
Jeg vil ha komplett skredutstyr til vi drar, noe mitt reisefølge ikke vil. Er det mulig å leie til ham der oppe?
Liv B: Du snakker om et webcam. Har du url'en til dette?
Takk for all god hjelp så langt! smile

www.la-grave.com er siden hvor du blant annet finner webcamera.

Finnes også info på www.skierslodge.com

Det går busser fra Grenoble mot Briancon hvor La Grave er en av stoppestedene. Se www.vfd.fr Tidligere har det kun gått en buss fra Grenoble på morgenen, med retur fra La Grave på ettermiddagen, Nå ser det ut som om det går både en buss kl 0800 og en kl 1800.

Det går også noen flere busser til Barrage du Chambon (avkjøringen til Les 2 Alpes), men fant ikke disse busstidene. Herfra er det ca 2 mil igjen til La Grave og man kan haike eller ringe en taxi. Fra Grenoble tar det ca 1 time og 15 min til La Grave.

Uansett kommer dere for sent til Grenoble for busser. Leiebil er selvsagt et bra alternativ, taxi, eller overnatte i Grenoble og ta bussen opp på morgenen etter.

Ingen problem å leie skredutsyr i La Grave. Er to sportsbutikker i kort avstand fra heisen.

Hvis dere har ordnet overnatting i La-grave så er det lurt å ha snakket på forhånd med verten om dere kan komme på kveld/natta,bare et lite tips.Uansett så ville jeg dratt opp på kvelden bare for å få morgenen med meg.
Vokne opp og se ut av vinduet ...La-Meije midt i fleisen..ubetalig!!.

Vel... da skal det meste være i boks. Leiebil fra Grenoble(www.rentacar.fr), og overnatting på Le Rocher for 18 euro natten smile

Ser også ut som om at det skjer en del ting der neste helg. Jeg snakker ikke et kløyva ord fransk men i følge siden www.swallowmania.com ser det ut som det er noe som skjer. Noen som har vært på dette tidligere, eller som vet hva det er?

En annen ting... Har hørt om noe som heter Carte Niege eller no sånn. En slags forsikring for off-pist? Har dere benyttet dette når dere har vært i La Grave, og er dette noe jeg kan/bør kjøpe der oppe? Vi skal kjøre to dager.

... du bør absolutt ha Carte Neige. Denne forsikringen kan kjøpes på dagsbasis for ett par euro eller noe (om du ikke skal mer til alpene lønner det seg ikke med årsdekning) og er absolutt verdt det ettersom det er den standardiserte forsikring drevet i regi av de franbske skiforbundet. Selv om det i mange tilfeller er dobbeldekning ifht egen forsikring er det verdt det; bl.a. fordi det er lettere å si "Carte Neige" til redningsfolkene enn å forklare at man har en skandinavisk forsikring som dekker, ring dette nummer, snakk med hander etc. når man ikke kan fransk!!

Swallowmania betyr bl.a. masse pårøkte franskmenn og annet godt i byen, fest og fyll på kveldende og en del folk på fjeldet; det er en slags freeridefestival (vel oppkaldt etter swallowtails på brett og etterhvert ski) - ofte er det bl.a. mulighet å teste en del kule ski der denne helgen. Søk på Swallowmania; de har vel en egen webside tror jeg.

Hei, ikke så mye å si men du burde hvertfall sove på skiers lodge, altså hos "pelle" utrolig hyggelig kar og han har sikkert masse tips og nyttig å si deg ; )

 
Annonse
Annonse
Annonse