Kano-tur

Dette er kanskje litt mindre vertikalt orientert enn det som vanligvis blir lagt inn her. Skal padle kano en snau uke tidlig i september, og ønsker tips til hvor vi kan dra. Vi padla Isteren(Femundsmarka) i fjor, og er ikke fremmed for og reise opp dit igjen. Det er dog mye og ta av, og lurer på om noen kan anbefale noe. Vi holder til i Oslo, så det må typisk være maks åtte timer i bil. Og da skulle det være mye og ta av. Dette er softe turer med fokus på konjakk, pils, fisking, bål og god mat og ikke noe gjenomblaut banning og sverting i stryk fra hælvete.

Prøv Melingen og Flatningen ovenfor Lalm i Ottadalen. Ikke de aller største vannene, men det er fra dette terrenget eventyret "Guttene som møtte trollene på Heddalskogen" er hentet. Utrolig sjarmerende landskap og flust med ørret.

Takker så mye

Er det såpass at kan få seg en fire-fem dagers tur?

Har padla endel kano i Farris og Halle vannet i Vestfold. Mere 2-3 dagers turer dette, men bruker aa være godt vær der i september.

Vet ikke hvor mange dager du kan tyne ut av dette, men se på kartet og mål opp. Du har muligens kombinere de nevnte vannene med Lemonsjøen som ikke er langt unna, og dette må vel være Norges vakreste vann. Sjekk kartet, mulig du kan få til en knalltur i dette utrolig vakre terrenget. Et annet forslag er å padle Nedre og Øvre Sjodalsvatn + Gjende. Her er det jo også et fantastisk terreng og veldig mange fine leirplasser. Lykke til!

Her er det mykje å velge mellom. Brekke sluser er det "naturlige" endepunkt (parker en bil her), start etter forgodtbefinnende. Sverige via StoreLe etc. Søk opp aktuellt kartutsnitt her: http://ngis2.statkart.no/norgesglasset/default.html

Vassfaret er en klassiker, en del bæring må påregnes, tralle anbefales. På Telemarkskanalen kan man padle fra Hardangervidda og helt ned til havet uten å ta kanoen ut av vannet (forutsatt at slusene er bemannet). Rundt Trysil er det en del hvitt vann, Glomma på langs, og faktisk Nordmarka er undervurdert.

God tur!

 
Annonse
Annonse
Annonse