Kamera? Sony Handycam???

Skal kjøpe mitt første video kamera, og har i den forbindelse hørt mye bra om Sony Handycam. Tenkte å bruke max 5000kr på det. Har surfet en del på nettet, lest om noen som har 12 X zoom, mens andre har 20. Noen har DVD, and mini dv. (Ønsker lang opptaks tid)Hva trenger jeg egentli til filming av jibbing, freeride og alt mulig annnet som kan være interessant å filme? ( Et lite kamera er vel å foretrekke, og Sony Handycam er vel det..?)

Takker for alle svar!

Kommer jo litt ann på hvordan du har tenkt å bruke filmen til. skal det bare sees hjemme er det jo ikke noe vits i å legge altfor mye kroner i det. Det er en fordel hvis det er manuell fokus og mulighet til vidvinkel, men da må man regne med å legge litt mere i det.
http://www.fotovideo.no/aspx/prdinfo.aspx?plid=14591

Vil anbefale deg å kjøpe eit miniDV-kamera. Både Sony og Panasonic vil truleg vere gode val. T.d. Panasonic NV-GS75, Sony DCR-HC22/42. Alle kamera i denne prisklassen er små.

For litt meir info, kan du sjå i produktguiden til akam.no, eventuelt søke i forumet deira. Mange billege DV-kamera har vorte omtala der. Produktguiden finn du her:
http://produkt.akam.no/vis_kategori.php?cat_id=34&manufacturer_id%5B%5D=151&manufacturer_id%5B%5D=184&techinfo_compare%5B177%5D=select&techinfo_value%5B177%5D%5B%5D=817&sortering=min_price&ppp=25&submit=S%F8k

P.S. "Handycam" er berre eit samlenamn for alle digitale videokamera Sony lager, og sjølv om dei fleste er relativt små, gjeld ikkje det alle. T.d. VX2100.

Sony DCR-HC42E er absolutt en av mine favoritter, men det har "bare 12 X zoom". Kan dette bli et problem, eller er det nok? Noen synspunkter? Hvordan er størrelsen på dette kameraet i forhold til andre?

takk wink

Sjølv har ikkje meir på mitt (Sony DCR-TRV80), og eg treng sjeldan meir. Det kan sjølvsagt vere situasjonar der du kunne ynskje meir zoom, men det vil truleg ikkje vere ofte. Du vil truleg ofte kome opp i situasjonar der du kunne ynskje deg meir vidvinkel . Difor vil det ikkje vere dumt å kjøpe ei vidvinkellinse, som du kan skru på kameraet.

Men hugs, om du filmer noko langt borte (t.d. eit hopp...) med maks zoom: Bruk stativ! Det er bortimot umogleg å halde eit kamera, spesielt eit so lite, heilt stødig. Det vil vere svært vanskeleg å få bra opptak i slike situasjonar utan stativ.

12 x zoom holder i massevis, men et skikkelig stativ er et MUST uansett om du har Carl Zeiss eller fetteren hans x 200! Det er skikkelig ille å se såkalte "skifilmer" (uten å nevne navn) med håndholdt kameraføring. Stativ er obligatorisk under all filming, bortsett fra followcam, da.

http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=310679&cks=SER


bergenitch

jeg har det og er stor fornøyd, 12x zoom er jo bare optisk, du har jo 430(?) digital zoom ogå da.. kameraet er meget bra til skikjøring, det har en spesiell funksjon for snø..

stativ er heeeelt obligatorisk ja..!

mini dv er bra, dvd er en meget dårlig løsning til redigering og slikt, (det saa fyren på sony senteret)

lykke til!!

ps. kjøp DCR-HC42E

Den digitale zoomen er stort sett meiningslaus, då biletkvaliteten berre vert dårlegare og dårlegare til meir ein zoomer (naturleg nok...). Hald deg til den optiske, og berre deaktiver den digitale.

HC42 er sikkert ikkje eit dårleg val, men Panasonic NV-GS75 bør og vurderast sterkt.

For gode svar!.
Står ighen med tre alternativer.
1. Sony handycam DCR-HC42 690K pixl 16:9, Pris 3900NOK
2. Sony handycam DCR-HC32 340 pixl, Pris 3250 NOK
3. Panasonic NV GS75 540 pixl, , Pris 3600 NOK..

Noen som vet hvor mange pixl jeg bør gå for? Pris differansen er ikke så veldig stor.. Kameraene veier ca. det samme, størrelsen er jeg usikker på..

Ps. Bor i California i år, derfor ganske billig... wink

Thanks for alle svar...

Om du ikkje visste det: Europa og USA har ulik standard for TV og andre "tilhøyrande" produkt, som t.d. videokamera. NTSC, som vert brukt i USA, har lågare oppløysning, men høgare framerate (fleire bilete i sekundet), i høve til PAL, som vert brukt her i Noreg.

Sjølv om det ikkje vil vere noko store problem å redigere NTSC, so vil ein ikkje kunne vise opptaka på alle TVar. Det er nok nokon som takler både NTSC og PAL, men ikkje alle.

Det vil og verte problem om du skal blande PAL og NTSC i same filmen, og å konvertere frå NTSC --> PAL trur eg ikkje er det lettaste, i tillegg til at kvalitetsforskjellen kanskje vil verte merka lettare (ikkje at eg veit det, har aldri gjort det sjølv...). Eit tredje problem er at det truleg er vanskeleg å få tak i kassettar til kamera, utan å bestille dei frå USA.

Om kameraa du ser på er PAL, er det ikkje noko problem, men om dei er NTSC ville ikkje eg ha kjøpt. Du finn litt meir info her:
http://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=392588

Viss du søker på forum.akam.no etter NTSC kan det hende du finn endå meir.

So til saka si kjerne:
Skal ikkje påstå eg veit mykje om nokon av dei kameraa du vurderer. NV-GS75 er eit 3CCD-kamera, noko som tyder at det har ei biletbrikke for kvar primærfarge; raud, grøn og blå. Det skal gje deg litt betre bilete, spesielt med tanke på fargegjengiving. Men HC42 er truleg ikkje eit dårleg val det heller. Nightshot-funksjonen til HC42 er kanskje litt betre, so om det er viktig, er kanskje det det beste valet.

Vil endå ein gong (om du ikkje har gjort det allereie) anbefale deg å søke i Videokamera-delen på http://forum.akam.no/. då begge desse kameraa er omtala iallfall noko der. Lukke til med kjøpet.!

DV-kamera filmer med ei fast oppløysning, i henhold til PAL-standarden (eller NTSC då, om du er i t.d. USA). For PAL vil det seie 720*576 pixlar, noko som tilsvarer ca. 0,41 megapixlar. Difor har oppløysninga lite/ingenting å seie for korleis videoen vert sjåande ut. Storleiken på CCD-brikkene har meir å seie, men korleis dei kameraa kan samanliknast når det gjeld det, veit eg ikkje.

...anbefale å kjøpe kamera i statene hvis du skal bruke det primært i norge. Risikerer at du bare blir plaget med overnevnte problemer.

At det er 3 CCD-brikker på panasonicen er heller ikke et argument for det kameraet. Idet du skal ha 3 brikker i et kamera som er både så lite og så billig, vil de bli så små at du får et kamera som trenger mer lys for å få bra bilder. 3 CCD er ikke et reelt tema før du er oppe i 20 000,-klassen med en kamerastørrelse langt over de modellene du kikker på.

Forøvrig er mini-DV det greieste alternativet til ditt bruk.

Hvor kan man få kjøpt vidvinkel på nett!!? eller er det noen som har et brukt å selge meg? På forhånd takk!

Panasonic NV-Gs75 er helt klart det beste kameraet til 5000,-

3CCD ! Neste blir Sony's PC1000/HC1000/HC1 (ca. 8 - 15 000)

-Digital zoom er ubrukelig og burde vært forbudt å putte på ett kamera.
-Å påstå at dagens små 3ccd kameraer, panasonic gs250/400 ikke er bra nok til å ha 3ccd brikker er vel å ta LITT hard i! Joda, det blir ikke i nærheten av like bra som dyrere kamera med bedre optikk og større brikker, men om du sammenlikner ett semipro kamera til mellom 20 og 50 lapper med ett lite 3ccd kamera, feks. gs250 så tørr jeg påstå at bildet blir bra med tanke på pris/størrelse på kamera.
-Stativ er en selvfølge, spesiellt ved zoom bruk.
-Zoom x12 på to forskjellige kamera behøver ikke bety at det er like "mye" zoom.
-IKKE kjøp kamera i usa med mindre det er MYE å spare, NTSC er og dårligere kvalitet + vansklig å kombinere med PAL.

Ellers hold deg til miniDv kamera, kamera som lagrer på dvd er veldig sårbart for "slag" som gamle cdwalkmans. Disse små dvdplatene er og vansklig å få tak i om du plutselig skulle trenge en og sitter i en liten bygd. Minidv er lett tilgjengelig, billig og holdbart.
Det var allt jeg kom på i farten..i redigeringspausen jeg har nå..wink

 
Annonse
Annonse
Annonse