Jan Meyen

En liten øy, med et fjell på over 2000 meter. Meget gunstig breddegrad, og siden det er hav på alle kanter må det da komme en hel del herlig hav-snø?

Men spørsmålet er hvor lett det er å komme seg dit. Er det vanlig å stå ned det fjellet?

På kartet ser det jo glitrende ut...

Jan Mayen heter den holmen. Og Stian Hagen hadde en artikkel om det for noen år siden. Gammel seilbåt og greier, tror skikjøringa var så der, men ideen er jo super. Men du må komme deg dit for egen maskin. Isåfall ville en kajakktur med fastsurra ski medio januar vært noe å skrive hjem om smile

tøffe saker

Vel, hvis jeg ikke husker artikkelen feil så hadde Stian hagen og co. sammenhengende skikjøring fra toppen helt til båten, og tror føret var upåklagelig. Men værvinduene er visst små og det sier seg selv at det blåser som bare f. Mener marinen er i området trøtt og ofte, kjangsene at du og dine ski får være med er jo små, og når neste bår evt. kan hente deg er spennende. Og dra dit i egen båt krever jo selvfølgelig at man faktisk KAN navigere og at man har en skikkelig båt. Stian hagen seilte ut dit i en gammel skøyte, men han er jo så hardcore at det faktisk gjør vondt. Men det virker spennende, tror faktisk jeg skal finne ut om det lar seg gjøre. Eneste problemet er transport. Så får man andre nedkjøringen av norges lengste sammenhengende nedrennet.

kjangsene = sjangsene(flaut)
når neste BÅR = når neste BÅT(slurv)

Siste linje vil jeg helst omformulere:

-Visst man drar til Jan Mayen blir man nummer 3 eller 4 i historien til og kjøre Norges lengste sammenhengende nedrenn, og det attpåtil etter Stian Hagen og Co.

Har undersøkt litt rundt og har funnet ut at det ikke blir så veldig lett og komme seg dit. de har i gjennomsnitt 8 flylandinger i året og disse kan plutselig bli utsatt i flere måneder. Fjellet som forsåvidt er en aktiv vulkan stiger nesten 2300m rett opp fra havet, noe som lett gjør det helt rått. Koster også utrolig mye og komme seg dit. Så da står vi igjen med båt. Det er visst et fraktskip som drar dit en gang i året, der skal det gå ann og skvise seg med. men tar nok en god stund hver vei, og hvis du ikk rekker båten hjem igjen så kan det ta opp til et halvt år før neste fly kommer...

Du må ha:
Penger.
Erfaring nok til og klatre et arktisk fjell som er en aktiv vulkan med en isbre på.
Ikke ha noe spes og gjøre på i noen måneder.

Men, hvis Stian Hagen leser dette noen gang så kanskje han kan si hvordan de løste det!

Jeg vet om en som har baat, og som har lyst til aa ha med seg skifolk til Jan Mayen (mot betaling selvsagt, men overkommelig pris). Ta kontakt dersom du er serios i dine drommer. Beklager, men sitter paa et tastatur uten norske bokstaver.

Okei, nå ble denne diskusjonen raskt mer innteresant.

Hva slags båt er det snakk om?

Hvor mange må isåfall være med?

Tja. Ble stilt når det endelig kom litt konkrete saker på bordet gitt. Ble det bare med praten????

...ikke inbox?

Må belage deg på seiling for egen maskin. Ingen trygge ankringsplasser i tilfelle uvær. Men sikkert en flott tur hvis været ikke slår seg vrangsmile

Har vert på jan mayen og kan rapportere om et hensynsløst heftig fjell!!! Men, Bherenberg er ikke alltid like glad i besøk. Oftest tåke der, og så er det jo en vulkan!! ( siste utbrudd på 80 tallet) Om det skulle bli nåke av dei luftige planane over, så gi beskkjed!!!

Så lenge prisen ikke er for stiv og jeg ikke er på en annen tur er dette et prosjekt man ikke kan si nei til. So i fra om ting blir mer konkret

Her er en link: http://www.skimountaineer.com/ROF/ROF.php?name=Beerenberg

Tenkte tanken selv da jeg kom over denne forsjekke ut vulkaner som er kjørbare i sør-amerika! Her finnes det spots over hele kloden inkl afrika?

Få mer info!

Hadde vært stas!

Men dog intressant! Ville nok vuderet en del andre reisemål rundt i værden først. Leser at Jan Mayen har nokså ustabilt (stabilt) Dritt vær året rundt, dvs det mye tåke og nedbør og det blåser sykt mye. Mye på grunn av lavtrykkene som blir dannet i områdene nord for øya! Jan Mayen har igjenomsnitt 3 dager med klar vær i løpet av året? Men enn kan jo satse på å få jobb som kjøkken hjelp på værstasjonen så kansje? En må nok ha en porsjon griseflaks hvis en satse på å reise over på en eller to uker.

Hva så om det er håpløst?

Tror det er vanskelig å få jobb der nede, ikke fordi søkerne er så mange, men du må gjerne besitte andre ferdigheter. F.eks være siv. ing OG kokk e.l. Jeg har allerede sjekket...

Du trenger bare et radiografkurs, 3 mnd kveldstid. Lett! Så er det bare å ta herkulesen ut. Været er ikke så galt som dere tror. Det er akseptable vindforhold sstort sett, men det er sjelden så klart vær at du ser fjellet fra stranden. Det er allikavel ikke noe problem å klatre det.

Turpris for 5 pers:

leie av seilbåt 30 000
Det på 5= 6000.

Lett!

vært der? eller skal du dit?

har dårlige ferdigheter mtp på seiling, men slenger meg lett med om dere trenger en matros.

Litt uaktuelt og seile for min del. Man må bruke krefter og tenke mye. Jeg stemmer for en RJÆKE TJÅLER.

Nokre her veit kva dei snakkar om, andre ikkje. En radiograf tar røntgenbilder. Kva jobb får du på JM då? For å kome på Beerenberg må du antan ha seglbåt, eller melde deg på tur med www.ecoexpeditions.no. 18 dagar. Eller få deg jobb der. Å haike med fiskebåt er vanskeleg, dei har ikkje faste tider. Beerenberg er flott brevandring, og sjølv om der ofte er tåke er ikkje været så ille som i tabloide reportasjar. Alle ekspedisjonar har "storm", noko som faktisk er svææært sjeldent. Der er nokre seglbåtar til JM kvar sommar. Info på www.jan-mayen.no og www.hustadnes.net.
Meir interessant enn ski: Krateret er ikkje besøkt. Høgste topp (Haakon VII Topp) er bestege svært få gangar.

 
Annonse
Annonse
Annonse