Iran

Er det noen som har tips, innspill, dos and don'ts, osv til to karer som reiser til Iran i jula? Reise og visum er i orden, samt noen lokale linker, men all skirelevant info mottas med takk! Har noen erfaringer fra brattkjøring, store/fine sider, toppturmulighter osv? Voilá!

gul

Det heter de to store anleggene et par timers kjøretur fra Teheren. Ellers er det mulig å gå på topptur til Irans og midtøstens høyeste fjell, Damavand, 5610 moh. Det er så vidt jeg vet ganske strenge restriksjoner på å bevege seg opp på fjellet bl.a. fordi det er miltært område på deler av fjellet, men flere lokale operatører driver med guiding uten at jeg har navn her og nå.
Jeg har aldri møtt maken til gjestfrie mennesker noe sted i verden! Irans velutdannede og språkmektige middel og overklasse treffer du mange av på skistedene med moderne ski og bekledning på disse skistedene.
Ble bl.a. invitert på fest på "vetskanten" i Teheran og var der samme dag som demonstrasjonene mot Muhammed tegningene og brenning av norske og danske flagg i sentrum av byen. Men husk for all del å legge porno og sprit hjemme. Du må regne med at tollere gpr gjennom bagasjen din ved innreise. Det er vanskelig med kart i Iran. Derfor er det greiest åp bruke guide. Jeg reiste med Langley og det fungerte utrolig bra! De har veldig flinke og rutinerte svenske UIAGM førere som kan sine ting og ikke minst er godt kjente med hvor man går når i forhold til vær og snøforhold. Ikke regn med at noen kommer og redder deg om det går et skred eller du på annen måte havner i trøbbel! Iranserene selv kjører bare i anlegget og dermed overlates utlendinger på pudderjakt til seg selv.
Personlig synes jeg Shemshak og området rundt ga den flotteste og bratteste kjøringen med mulightere for klipper, renner og store åpne flater samt flotte toppturer i områdene rundt.
God tur til et fantastisk land med fantastiske mennesker!


Gunnar Lier

Takk så meget! Veldig bra info!

 
Annonse
Annonse
Annonse