Impregnering av Gore-Tex/Dermizax

Hei.
Skal dette impregneres. Produsentene sier ikke, mens lærerne mine sier ja.

Hva skal jeg gjøre?

Hilsen Asbjørn

...skal iallfall impregneres.

dersom plagget er nytt, skal det ikke impregneres!! hvis du MÅ vaske det, skal det bruke spesielle vaskemidler til stoffet , og da får man også kjøpt impregnering til slike plagg!!!!! vanskelig dette med impregnering av slike plagg, men man får vel nesten bare prøve!!!! man må ihvertfall være forsiktig med impregnering, for det kan ødelegge pusteegenskapene til plagget...men dette visste du nok fra før jasmile

om man leser "vaskelappen" norrøna sine jakker, står det: reimprigneres med spray. Og det står også på norrøna sine sider at man burde vaske jakka. Alt dette kan man lese inne på www.norrona.no. Men skal så klart ikke sett jakka på 90 graders vask og 3 sentrifugeringersmile Dette var kanskje unyttig informasjon siden du muligens har bergans jakke, siden du spør om dermizax?

Gore-tex skal imprigneres, dette gjøres som ''dokka'' sier for å hindre at ytterstoffet trekker vann. Selv om ytterstoffet blir vått på en gore-tex jakke, vil ikke vannet komme ut, men man kan bli fuktig fordi det våte ytterstoffet minsker jakkens pusteevne.

Jeg er ikke 100% sikker, mn jeg mener å huske at dermizax ikke skal imprigneres pga at dette tetter porene i dermizax-membranen. I stede for imprignering skal jakkene tørkes i tørketrommel (husker ikke hvor lenge). Men du finner nok info om dette på bergans sine hjemmesider (de bruker dermizax i en del av sine produkter)

Håper du ble litt klokere!


Wæææt!
Lol

1: Vask jakka på 40 grader med vanlig vaskemiddel, ikke blekning eller tøymykner.. Vask den gjerne ofte, 2-3 ganger i året om du vil. Kroppssalt og møkk gjør at den puster dårligere og at den lekker mer vann.

2: Impregner den med spray! Ikke bruk wash-in, da impregnerer du innsiden og det er det lite vits i. Da puster den nemlig dårligere.

3: Du kan også tromle, stryke og lignende. Men da snakker vi om at du har slitt jakka di ganske godt før det er nødvendig. Men hvis du kjøper en spray impregnering så står det en veldig enkel og grundig punktbruksanvisning..

Lykke til!

 
Annonse
Annonse
Annonse