Hvilken skijakke? Norrøna

Er på jakt etter en ny skijakke/allroundjakke som skal brukes mest til jibbing og freeride skiing, men også på fritid og andre fjellturer. Har sett på Norrøna Lofoten GTX Pro-Shell og Bergans Svartisen. Hvilken av disse er kvalitetsmessig best? Finnes det andre jakker som gjerne er billigere som også er å anbefale?

Hvis du skal få mest mulig for pengene så tror jeg at Svartisen er et dårlig valg. Den er nettopp kommet på markedet, og å finne den på salg er sikkert temmelig vanskelig. Norrøna, Bergans, Arcteryx, TNF, ME, MH, Sweet, Peak osv har alle en mengde bra jakker. Selv er jeg mest fan av Arcteryx, Peak og Norrøna. Er det aktuelt med fjorårsmodeller? Sjekk sidene til sportsnett, oslo sportslager og antonsport, som alle har flere jakker på tilbud. Dessuten har man muligheten for å bestille fra utlandet. Det er som regel mulig å spare ganske mye på dette, selv etter frakt og moms.

Har ikke funnet fjorårets jakker, men har heller ikke lett spesifikk etter det. Skal se etter det. Har du eksempler på utenlandske nettbutikker som selger Norrøna?

Helsport Fenris funkersmile

Hva er forskjell på Lofoten Pro Shell og Lofoten Primaloft?

Prøvde Fenris på XXL. Fikk bare ikke den rette følelsen.

Hva i alle dager er det Bergans har røykt før de skulle sette veil. pris på Svartisen jakken?

Ser på nettsiden at den har veiledende pris på 5400 spenn. Jeg vet om så mange jakker jeg hadde kjøpt før dette at jeg gidder ikke begynne en gang.

Kan jo blant annet nevne:

- Dermizax kontra Gore tex. Kan sikkert diskutere om Dermizax er bedre enn goretex eller omvendt, men det er ihvertfall billigere å bruke for produsent.

- Ultrasonic teknologi(sømløs). Noen som kan fortelle meg hvorfor de skryter seg opp med teipa sømmer hvis jakka er sømløs? eller gjelder denne ultrasonicen noe annet?

Ellers så er det en særdeles ordinær jakke i mine øyne og ikke på langt nær verdt den mildt sagt stive prisen.

Jeg kommer til å le høyt av alle jeg treffer med denne jakken.

Backcountry.com er de eneste som selger Norrøna i USA. Det er ofte gode tilbud der, bl.a. fikk min mor seg en Falketind Aero dunjakke til den nette pris av 1200kr. Pris i Norge er 4000kr.

Primaloft er den vatterte versjonen av Lofoten. Den er nok bra i kaldt og vått vær, men proshell-versjonen er sikkert mer anvendelig. Dessuten er primaloft laget i det noe simplere performance-shell.

Enig med donut i beskrivelsen av Svartisen. For 5400kr er vel Svartisen mitt klart sistevalg. Hadde prisen vært 3400kr så kunne den vært et greit alternativ i den prisklassen.

Har reagert på prisen jeg også, og har hørt at flere av de foregående Bergans Jakkene ikke har holdt mål.

Men er Lofoten GTX Pro shell verdt prisen da? Her koster den 4999,-. Men kjøper jeg den så blir det fra skistore. 4086,- inkl frakt. Men må man legge til moms da? 4086 NOK.

Lofoten til den prisen klinger myyyye bedre enn Bergans Svartisen til 500 kroner mer. Jeg har fortsatt store problemer med å se hva Bergans driver med her. Noen som vet? Jakken skulle, som nevnt over her, kostet 3400 hvis denne skulle blitt tatt med i beregningen. Hva er tingen med å legge seg over og ved siden av feks Norrøna og Arcteryx på pris som etter alle solemerker er bedre på passform, snitt, utseende og specs.

dloh: Når det gjelder moms så må du legge til 25% hvis du bestiller fra utlandet. Toll slipper du. Du kan være heldig å slippe moms også, men det ville jeg ikke regnet med.

Da lønner det seg plutselig ikke å kjøpe fra utlandet. Ihvertfall ikke fra skistore...

http://www.backcountry.com/outdoorgear/Norr%F8na-Lofoten-Gore-Tex-Pro-Shell-Jacket-Mens/NRA0001M.html

http://www.backcountry.com

Dollaren er på vei ned, og det lønner seg bare mer og mer å kjøpe fra utlandet. Ser nå at Backcountry skal ha ca 550USD for Lofoten, noe som tilsvarer ca 3200kr. Er man litt tålmodig og følger med så er den plutselig på tilbud til 400USD (2300kr). Når prisforskjellene er så enorme, så ser jeg liten grunn til å støtte opp om den lokale butikken. Garantien gjelder uansett hvor jakka er kjøpt.
De fleste kjenner vel noen som bor i USA, som kan bestille og sende det som gave? Da slipper man både toll og moms.

Helt sykt hvor mye billigere det er i USA. Men så kommer jo momsen som kjære Norge har innført. Tror ikke jeg er så heldig at jeg kjenner noen der borte. Men skal sjekke det ut.

Men noen som har denne jakken? Hvordan er den i størrelsen? Tenkte på L, men så filmen fra backcountry.com på youtube, der de viste frem Lofoten jakken. Han hadde M jakke, og den så temmelig stor ut.

Var å kjøpte meg en slik jakke idag, og jeg er 183cm og 75kg,måtte ha L. Og jeg er på ingen måte en som kjører med store, baggy klær.

kjøpte meg lofoten jakka fra backcountry for et par uker siden. Har ikke prøvd den i skikkelige forhold enda, men jeg synes jakka er helt grei og ikke mer enn det. Kjøpte meg en Terra jakke for ett par månder siden som jeg bruker til alt fra fritid til barskt friluftsliv og er så fornøyd at jeg kommer antagelig til å bruke den mer til skikjøring enn lofoten jakka.

Sitat dloh:
Helt sykt hvor mye billigere det er i USA. Men så kommer jo momsen som kjære Norge har innført

stort sett alle land verdt å sammenligne seg med har en eller annen form for moms. Det er altså neppe noe som ble innført av Norge...wink

Noen som vet om Norrøna forhandlere i Stavanger/Sandnes området som har Lofoten Pro Shell? Skulle vært innom å prøvd jakken(e) før jeg kjøper på nett. Platou hadde bare Norrøna Trollveggen(ihvertfall i nettbutikken). Og Gsport/Intersport hadde ikke Lofoten i nettbutikken.

Berghans eller Arcteryx... liker jeg i hvert fall.

Kjøp Arcteryx på Ebay! Sparer MASSE! Kjøpt Theta SV jakke og Stinger BIB. Veil. pris i Norge er 5999,- på jakken og 4799,- for buksen. Betalte 2700,- for jakken og 2200,- for buksen. Inkl frakt. Sendes som low value gift sånn at man slipper å betale moms og toll. Anbefales på det sterkeste!

Takk for tipset!

Andre amerikanske butikker utenom backcountry? De har ikke mer igjen av M i Olympic Blue.

Fant heller ikke noe på ebay...

 
Annonse
Annonse
Annonse