Hvilke stive, breie drapåski duger???

Nå håper jeg at noen kan hjelpe meg her. Har nettop solgt unna noen jibbeski, og bruker PR over hele fjellet.

Kjørte for en stund siden sammen med en kompis med de råeste stive Head Monsterne på nesten 10 kg i Hemsedal. Når jeg ser hva man kan gjøre på slike ski blir jeg misunnelig -jeg trenger noe slikt.

Nå er det på tide med noen veldig stive ski, som er midjebreie, og kanskje uten det helt store innsvinget. Hva bør jeg kjøpe? Er Sanouken myk eller stiv?

...er stiv og brei og egner seg for flatt jern ned fjellet!

Hadde vel tenkt meg noen breiere. Intuitiven er vel 89, det samme som Pocket Rocketen. Vil vel ha noen rundt 10 eller breiere, men takk for tipset like vel. Det er jo gromski, men de er jo overallt...

rundt 100 på midten må jo være head im103pro (eller noe sånt) det..

Gjør nok det ja

de er stive og sinnsyke å kjøre på.. Du kan kjøpe et par av meg....smile

Stor og tung i hvert fall. Usikker på hvor stive de er.

Blir BigStix 10.6 for myke?

Ser at Gotama nevnes som erstatter for Explosive (som var stive), men jeg mener og huske at noen nevnte at de var mykere enn Explosive (men det skal ikke mye til...)

Kuule ski i hvert fall, lakken altså...

K2 har vel noe bredt, men er de også for myk?

Velkommen til over 100 klubben for øvrig!

Takk for alle tipsa, og føler meg (nesten) allerede hjemme i over-10-klubben.

Big Stixen er prøvd, og er for myk. Gotama er vel også ganske myk. Kanskje K2 eller hvis Stöckli har noe bredt?? Explosiven har fått veldig gode kritikker har jeg lest. Har noen andre enn selgeren prøvd de? smile

Jeg har stått lenge på explosiven (noen år) og har brukt den som en allsidig ski. Savner litt innsving til bakken, og tuppen bak skulle gjerne vært bøyd litt mer opp. Konstruksjonsmessig så er det topp plank! Stive, og med trekjerne og sandwich konstruksjon. Bruker de til telemark da, med BB bindinger. Fungerer bra sammen.

Liker Vølkl, og kommer til å kjøpe vølkl neste gang jeg skal ha ski og!

tabla rasa, stiveste versjon. dette må vel være en sånn ski. virker ikke akkurat som prisen er noen hindring i dette tilfellet

i hemsedal før i vinter. Helt sinsyke ski. De er myke, men tør man stå på dundrer de gjennom det meste! Er ikke uten grunn at Sverre Lillequist sverger til denne! Problemet ligger vel i prisen..

ProRider utgaven av Dynastar InBig blir ca. 100mm på midten i 05-utgaven...

Takk for alle gode tips folkens. Virker som om Völkl virkelig overbeviser de som eier dem. Hittils høres vel egentlig explosiven ut som en favoritt. Det er noe i den retningen jeg trenger. Twintip er ikke noe must -split tail duger det og smile

Men hvis Sanouken er så myk, er ikke aberet da at man ikke kan kjøpre igjennom alt med den, eller???

Dbskis er jo veldig fristende da, og den nye Dynastaren høres jo grom ut, men det er jo så mange som kjører rundt på den. Er det noen som har prøvd noen DB"er eller vet noe om "byggekvaliteten" på de?

Flere tips mottas med takk, noen som har erfaringer med Bumtribe-ski eller andre ukjente planker?

Og til slutt må jeg få si at jeg er fattig student, men enkelte ting prioriteres høyt, så pris har noe å si, men er langt ifra det viktigste kriteriet. Det går jo an å finne gode tilbud eller brukte ski.

Jeg har prøvd det meste som er verdt å prøve av planker i år tror jeg (med unntak av db) på skidemoene som har vært på Geilo i begynnelsen, men også i Hemsedal og på Hafjell.
Big prorider er en skikkelig gromski, men som du sier ikke så spesiell og litt smal kanskje. (skjønner du vil ha en litt spes ski når du først skal legge såpass mye penger i det!)
Im103 pro er en rå ski, uten tvil, men etter min mening litt vel hoppskiaktige og jævelig tungkjørte.
DP`èn til stockli er faktisk mer å satse på mener jeg da, selv om den er litt smalere. En hytte-kompis av meg har Sanouken, og skryter uhemmet av denne også til hard-kjøring, men har ikke prøvd den selv enda (jeg altså). Men at den er feit og har utseende med seg er det liten tvil om!Summasumarum så finnes det mye kule ski.. Lykke til med valget.

Igneous er de beste skia jeg har kjørt på noen sinne! Om du liker de stive og brede, pluss at du liker å kjøre fort og droppe høyt, bør du sjekke ut disse. Motivet og stivheten bestemmer du selv, og den stiveste modellen anbefales på det sterkeste. Skia blir handlagde i Jackson Hole.

http://www.igneousskis.com/

Explosiven må du kjøpe brukt da den ikke selges i Europa iår. Den er rett over 90 mm på midten. Sanouken og Gotama"en er myke!

Head Monster 103 er stiv! DP"en er stiv, men ikke fullt 100 på midten. Big Daddyen er stiv, lang (193) og bred. Iggis må kjøpes brukt, de få skiene som lages iår havner neppe i Europa.

Neste års Pro Rider er 97 mm på midten i begge lengder: 186 og 194.

Virker som de skiene som virkelig taler til meg er Explosive, DBskis og Igneous. Det er jo ingen tvil om hvilke av disse som er billigst (da den også MÅ kjøpes brukt -blir da ikke ledet inn i fristelse...). Monsteren lar jeg kompisen min få kjøre alene. Intuitiven vil jeg ikke ha, heller ikke BigDaddyen. Har virkelig troen på kvalitetsski som Stökli, men de er kun 91 på midten.

Sjekket Igneous sin hjemmeside, og kvaliteten på skiene virket bånnsolid -bare litt vanskelige å få tak på. DBskis har vel ikke holdt på så lenge, så kvaliteten på de er vel kanskje litt tvilsomme?

Flere synspunkter/nye anbefalinger?

Hei! Kjøpte et par i Canada for litt over 2 uker siden, og jeg kan ikke annet enn å anbefale skia på det varmeste. Stiv, bred (103 i midjemål) og fartsstabil. Dro på bra i Whistlers big-mountain miljø, og det funket som bare det! Sverre Liliequist gikk i jan 2004 inn i Atomic-teamet og kjører nå på denne skia (http://2plank.rocsport.com/doc.htm/665/). Kommer i ny utgave til neste sessong (kun farge endring - ingen endring av ski) og dette medfører at den selges med "vår-rabatt" i de fleste butikker nå! Løp og kjøp

Begynte jo å få en litt billig favoritt i Explosive her, men nå ser jeg jo at den kun er 95 (har bare oversett det hele tiden..) argh -da blir det nok dyrere desverre.

Har kjørt endel på begge to, og jeg har min favoritt i Big"en. Begge to flyter mer enn godtnok for norske forhold. Explosiven er ganske stiv og fin i høg hastighet der det ikke akkurat er stuegulv. Big"en derrimot er litt mykere, men dette er ikke noe man merker nevneverdig. Konstuksjonen gjør at den går som "ei kula" gjennom hva det skal være av kuler og uregelmessigheter. Big"en er også mye mer leken og lettkjørt enn Explosiven.
Go Big or go home!

Tror nok ikke atomicen er så aktuell -det jeg er på jakt etter nå er en skikkelig stiv ski for de store fjell. Når jeg skal leke, drar jeg nok frem PocketRocketene. (Må nok litt motvillig innrømme at også design har noe å si -og liker ikke designet på atomicen.. (FLAU!!))

Du som anbefalte DB-skis har du prøvd noen av disse, og i så fall hva synes du? Finner ingen tester av disse på nettet.

Og du som anbefalte Igneous-skiene, hvilken modell kjører du, og i hvilken stivhet? Er de så solid bygget som de gir inntrykk av? Hva med vekt? (Høy vekt er vel nesten en fordel, eller hva??? Det vitner om soliditet, samt at de blir bedre til å toge igjennom dårlig føre. Stemmer dette, anyone??)

Må bare takke for alle de konstruktive innleggene. Dette slår det å gå i sportsbutikken å spørre om råd for å si det sånn. VELDIG matnyttig. Keep up the good work!

 
Annonse
Annonse
Annonse