Hvem fører Garmont

Hvem fører Garmont? Noen som har erfaring med G-fit innerstøvelen i Ener-G eller Syner-G?

Det er FAKTISK G-Sport, vår alles venn som fører dette supre merket. Personlig syns jeg G-Sport er noe forbanna møkk som har utviklet seg til sportens svar på Lidl, MEN noen utrolig bra merker fører de, bla. GARMONT.

Jeg kjøpte skoen min på nettet, en Squadra G-Fit. Den er orange/grå. Innerskoen er en DRØM når du får baket dem i ovnen hjemme på kjøkkenet. Når de er formet etter foten din, kan du ikke skønne hvorfor folk kjører uten. Folkene i G-Sport har selvfølgelig ikke hørt at disse skulle formes da jeg spurte om en sånn varmemaskin. Nakker spør du meg! Det er utfyllende info om skoene til Garmont på htt://www.telemarktips.com da det var stor ståhei for et år siden da det viste seg å være en liten design feil i knekken på skoene. Jeg tok dem forresten på i går kveld, bare for å få følelsen av vinter på forskudd.a

For det første: Tror nok folk i G-sport vet at G-fit er en innersko som kan varmes opp og formes etter foten. Prat med flere enn en butikk du.
For det andre: Jeg har blitt anbefalt å IKKE varme dem opp i ovnen hjemme. Men du gjør som du vil. Sist men ikke minst: Squadra G-fit er en supersko! Og det er 3 uker siden de fikk sesongens ild-dåp.

Gutta på ttips.com sier det er helt greit å bake dem selv hjemme, men du må bare være forsiktig og følge instruksene deres. Stoler mer på de folkene der enn G-Sport. (Men alle G-Sportene er nok ikke like ille, selv om den generelle holdningen min til dem er ymse.....)

Generelt sett har ikke G-sport mange stjerner i boka mi heller, men de overasker meg fremdeles positivt, men mest negativt. Finner ikke instruksene til hjemmebaking på ttips.com, hadde vært moro å lest om det. Kanskje det blir veien å gå i år.

Takk gutar - Er det sammenlignbare størrelser med de gamle tøfflene eller bør jeg ta en størrelse opp eller ned? Lurer på å hive ut mine Veloc og bestille nye på nettet

Jeg har flytebrygger som føtter. Jeg sleit med å finne store nok sko. Det jeg opplevde var at 30,5 i G-fit var større enn 30,5 i vanlig innersko. Men jeg råder deg til å gå i en butikk og prøve FØR du bestiller på nettet.

Størrelsene på Garmont støvlene har variert mye de par tre siste årene. Uansett er det relativt ulurt å kjøpe støvler uprøvd. Finn en strørrelse som butter forran og kjøp en størrelse mindere. G-fit innerskoen vider seg noe ut.
Når det gjelder designfeilen i knekken så ble den forbedret noe til fjorårets-modell men jeg vil likevel anbefale å sette støvelen i press i en binding (med fullt utslag i knekken) et par døgn før bruk første gang. Siden gummien under støvelen er noe myk kan den stive knekken føre til at gummien i tuppen sklir forrover. Men dersom man myker opp knekken med litt press og enkelte hopp- og bøy-øvelser på stuegulvet unngår man med større sansynlighet dette problemet.

Det er ikke G-sport men XXL (og bajsantonsport1) som er sporthandelens svar på Lidl.

XXL er ikke Lidl. Mulig de kjører samme pris filosofi, men jeg tenkte mest på hvilke merker som selges. Det er helt klart at G-Sport helst vil selge deg "egne" merker. Dette har de nemlig høyere inntjening på. Dessuten selger XXL stort sett KUN kvalitet til rett pris.

HVORDAN BAKE G-FIT INNERSKO FINNES HER I 2 VERSJONER:

http://www.freeheelskier.com/video/thermofit.mpg (25MB)

http://www.freeheelskier.com/video/thermofit.wmv (5.5MB)

HER ER FORRESTEN TESTER AV DE FLESTE GARMONT SKOENE:

http://www.telemarktips.com/BootRev.html

NB JEG TROR TTIPS GUTTA HAR EN FORKJÆRLIGHET TIL GARMONT ALTSÅ...

Garmont har fått mye skryt for G-fit ja.. Den er visstnok enda bedre i år.

Her har du en link til hvordan du kan bake dem. Det er instruksjoner fra folka i telemark-pyrenees.com..

http://www.telemark-pyrenees.com/Fitting-Thermoflex-Liners.htm

-

 
Annonse
Annonse
Annonse