Hjelp til jakkekjøp...

Er på utkikk etter en ny jakke til klatring, ski kjøring toppturing osv. har sett en del på arch wall fra norrøna, men synes hetten blir for liten. disse kravene har jeg:

Dobbel glidlås(så man har tilgang på klatresele når man har jakken utenpå)
stor hette som passer til hjelm
stor nok til å ha dunjakke under
må være vanntett, vindtett og pustene
helst vanntette glidelåser

noen som vet hvilken jakke som oppfyller disse kravene???

nå endrer jo norrøna på hele koleksjonen sin, så kanskje noen av årets vintermodeller fra de faller i smak?

ellers er det vel north face som fyller dine kriterier

Skjekk ut Arcteryx, Lowe, Mammut(Motion) etc. Lykke til!

Sett på både mammut og the north face, og har oppdaget at jakten på vekt har medført jakkene å fli veldig korte i forhold til det de en gang var, og hvis man kommer ut for dårlig vær (som er en del av poenget vis man har en slik jakke) er det veldig godt å ha en lengre jakke, blir vel og vente til høsten og se hva norrøna har og komme med, har også hørt rykter om at det er flere merker som kommer med mye nytt =D så da er det bare å ta på seg tolgmodighets beltet og vente å se...=D

norønna lofoten tilfredstiller kravene, dine har den selv og den funker til alt (se profilbildet mitt)

Lol

Skal du ha en vann- og vindtett jakke som puster er det gore-tex eller css fra patagonia som gjelder..

Men hvorfor skal du ha dunjakka under jakka? Da mister både dunjakka og gore-tex jakka mange av egenskapene sine..

Norrøna kommer med flere nye xcr jakker, ville foreslått å se på de.. Arch Wall blir betraktelig tyngre og stivere enn de nye variantene.

Arc'Terycx Alpha, Beta eller Theta er også gode alternativer..

dun er som mange vet ikke så veldig glad i vann, når man er på fjellet og blir sittendefast, er det greit å kunne ta skalljakken uten på slik at dunet fortsetter og isolerer og du kan holde deg varm til uværet er over, event redning kommer.

Har den selv, og jeg får plass til den største dunjakka til TNF under den..

Ja, dun mister isolasjonsevnen når det blir vått. Hvis du regner med å være ute i all slags drittvær, så bør du sjekke ut primaloft. Det isolerer selv om det blir vått. Har alltid med meg ei sånn jakke når jeg er og klatrer multipitch ruter i fjellet. Hvis du i tilleg vil ha primaloft jakka med membran, så kan du se på Arc´teryx Fission AR.

Jeg ville anbefalt å venta til september, for å se hva Norrøna kommer med.

Lol

Hvis gore-tex jakka de er så stor at du får plass til en dunjakke får du to andre problemer..

- Det er masse luft mellom kroppen din og jakka, den bruker kroppen din energi på å varme opp i stede for å konsentrere seg om de vitale områdene av kroppen. Med andre ord du blir lettere kald.
- Egentlig litt av samme sak, men det gir også muligheter for lufta til å siruklere. Luft som sirkulerer blir kaldere.

Hvis det er fare for at jakka blir våt, pga snø er det nesten pluss grader og med andre ord egentlig ikke vær for dunjakke.

Da har du evt med en ekstra ulltrøye du kan ta på hvis du mot formodning skulle bli kald.

Sjekker du opp med dunjakkeprodusenter er dette svarene du får.

Så min anbefalling: ikke kjøp jakke som er så stor at du får plass til dunjakka under. Gå til en seriøs forhandler som kan forklare deg hvorfor..

Det er forskjell på "å få plass til", og det å ha det komfortabelt med dunjakka under GTX´n!

Heilt enig i det du sier Fryd om at hvis det er fare for at jakka kan bli våt, så er det pluss grader, og ikke dunjakke vær.

Lol

En annen ting å tenke på også er at hvis du trekker gore-tex jakka utenpå dunjakka kommer den til å isolere veldig mye. Det blir mye luft mellom deg og det ytterste laget.

Da vil det vel oppstå kondens inni jakka.. Og det betyr igjen at dunjakka vil bli våt..? I hvert fall utifra hva jeg kan tenke meg til..

Da ha vi kommet frem til at dunjakke under GTX er IKKE bra.

Lykke til med jakkekjøpet iallefall smile

Trollveggen jakka som gikk ut av produksjon e vel høyest på lista, sammen med arch wall, så e på utkikk etter butikka som har igjen, noen tips, uavhennig hvor

På Åndalsnes hadde igjen noen mener jeg.. Sjekk med brukeren "trøtt", han jobber der....

Sjekk ut Marmot Glenmore Jacket III.

Sjur Mørdre (sportsnett) har den som sin favorittjakke! Har den selv, og syns at det er ei kanonbra jakke. Har tidligere prøvd Klattermusen og Bergans, og blitt skuffet.

Enig i at det er tull å ha dunjakke under. Når du trenger den er det kaldt, og dermed ikke våt nedbør.

3XDRY serien fra pik er helt rå har den selv

Kjøp Bergans heilt klart!

Jeg har akkurat kjøpt norrøna falketind XCR(fra den nye kolleksjonen).har ike settt at den har kommet ut på norrøna sine hjemmesider en gang. den er dritbra!HELT vanntett og en fantastisk hette med en ståltråd i hettebremmen slik at man selv kan velge hvordan fasong hetta skal ha.

bergans er uaktuelt uansett, snakket med sportsnett en tid tilbake, de anbefalte meg å vente, ettersom flere merker kommer med nye jakker nå til høsten. falketind blir for pinglete til mitt bruk, trenger en jakke som tåler det meste, slik som f.eks arch wall, som oslo sportslager beskriver som deres svart på rustningen...

da er valget inskrenket til nye Trollveggen jakka fra norrøna eller Arteryx Alpha SV, noen tips, erfaringer etc.

Det går jo nesten for det samme hvilken jakke du kjøper. Trollveggen er jo billigere, og etter min mening så har den litt bedre passform.

Dra til en butikk som har begge modellene, og prøv de. Lettere å se forskjeller da..

 
Annonse
Annonse
Annonse