Heite ikkje "på Stryn"

nå er jeg så inni hælvete dritlei av at vestlendinger og nordlendinger setter likhetstegn mellom østlandet og oslo at det bare må ut. vi bor jo for faen på østlandet vi som bor på bygda her også, og jeg vil ha meg frabedt å bli likestilt med pappagutter. tror dere at dere har enerett på å hate bærumsklyser tynn.
hæ?

Det er faktisk vi oslo/bærumsfolk som definerer språket. Bokmål/riksmål er det som er klart mest brukt i media og overalt, og når vi sier at vi skal "PÅ Stryn" så er dette per definisjon RIKTIG. Og vi mener på STRYNEFJELLET, ikke nede i rånebygda ved fjorden. Der skjer det jo ikke en damn dritt.

av dere bærumpappagutter har lært dere å stå på ski som oss bondegutter skal jeg begynne å høre på hva dere har å si..

Jeg er fra svarteste skauen, bor i Oslo, og driter faktisk en lang marsj i hvor folk kommer fra. Og lese denne diskusjonen deres er som og sitte i vinduet mitt og høre på norsk-pakistanske femtenåringer som diskuterer kuk og fitte. Hvorfor i all verden skal dere segregere sånn? Hvorfor skal alltid noen lage en sånn forbanna mye hassle av by og land(og før dere kommer med noen pissargument om at verdiene skapes på jordet eller i byen, føkk dere, verdiene skapes langs kysten og i havet). Og, ja, det er fakstisk ett poeng, man er på Stryn(efjellet), ikke nede i bygda. Iallefall meste parten av tiden man er der. Shitty city, good mountain.

HALLELUJA!!

..ser at det e en trønder her som te og me slenge litt med dativ, bra! (håpe du veit det sjøl). Men dem har faktisk rett dem som påstår at begrepsbetydninga bak et navn også kan styre valg av preposijon (på "Stryn"wink. Bor i byen/ er ute på byen. Midt i livet / med på livet... Og ja man e vanligvis i en dal og på et fjell, men ka ska det stå i parantesen her: Eg e (..) Oppdal..?

 
Annonse
Annonse
Annonse