Guide på Galdhøpiggen?

Vi er en gjeng som skal til Galhøpiggen om 2 uker og ingen av oss har vært der før. Vi opplever at det er delte meninger om man trenger guide eller ikke. I tillegg så er det tydeligvis "overbooket" på guider den helgen (1 sept) så det er ingen tilgjengelige guider.
Håper at det er noen som har noen gode tips?

det kommer ann på om du skal gå fra juvass eller spiterstulen....gikk fra spiterstulen i sommer uten guide og det gikk helt fint....kan muligens spørre i resepsjonen om det er et bestemt tråkk som må unngås, ellers var det for oss bare å følge de røde T'ene oppover....Fra Juvass har jeg hørt at du må gå med guide siden store deler av strekket er over bre.

Hadde jo vært lurt å skrive hvor vi skal gå ifra og det er Spiterstulen ja.
Vi får håpe på bra vær, så går det nok brasmile
Er det (i tilfellet) dårlig vær noen som kjenner en guide som er ledig, som kan følge oss opp? Hvor mye koster det?

jobber som guide på spiterstulen og det stemmer at vi per nå ikke har kapasitet til gå på piggen den helga. Når det er sagt så er det veldig greit å finne fram på egenhånd, god sti og merket med T hele veien.

Du trenger ikke guide for å komme deg på Galdhøpiggen fra Spiterstulen. Men ta med kart og kompass (men det skal man jo alltid ha i fjellet), da været kan skifte raskt.

Er det noen som er interesert i å leie / låne ut GPS til denne turen vår?

på xxl fra 800-1000 kr, en enkel og grei gps som er lett å bruke.

Jeg var på Galdhøpiggen 24.08.2008.
Jeg brukte forøverig 9 timer på turen.
Jeg synes det var sturslig med de to rustene fatene som lå på toppen. Hvorfor ligger de der?

Se: http://www.aktivilom.no/

Kan ellers opplyse at fra Juvasshytta må du ha fører på høsten i motsetning til fra Spiterstulen. Høydeforskjellen fra Juvasshytta til toppen er litt over 600 m mens den fra Spiterstulen er ca 1350 m, men man trenger ikke 9 timer fra Spiterstulen opp/ned wink

 
Annonse
Annonse
Annonse