Gore-tex?

Dette er ikke ett innlegg med spørsmål om hvordan gore-tex funker eller hvordan det fungerer i forhold til andre membraner. Neida, dette er bare ett resultat av noen dagers tid til å gruble over ting og tang grunnet en kjedelig hjernerystelse. Det jeg lurer på er om noen vet hvor en kan få kjøpt gore-tex-stoff? Og hvor mye det koster per meter? Jeg fikk nemlig sinnsykt lyst til å sy min egen dress til sommeren=)

Jeg liker tanken din. Har tenkt på det samme selv. Gore tex membranen kan du kanskje få lurt til deg om du ringer norrøna(vet ikke dette for sikkert surprised ) Men du kan vel sikkert høre litt med de norske merkene som lager skitøy. Hel sport har jo sin egen membran, kanskje de har lyst til å dele på den..

Evnt. prøve å få tak i Arne Hjeltnes som er norsk representant for laks i Kina. Han kan sikkert dra til en fabrikk og få tak i stoff.

Kort fortalt; Nei jeg vet ikke hvor du kan få tak i gore tex, og nei jeg vet ikke hva det koster... Hjalp det?

Hehe, i grunn ikke=) En annen kamerat nevnte også norønna, men tviler sterkt på det. Prøvde å sjekke litt rundt på nettet, men det var jammen ikke lett å finne fram.

Tror gore-tex i Sverige blir det nærmeste.

http://tinyurl.com/5m9o22

Kontakta oss:
W.L. Gore & Associates Scandinavia AB
Neongatan 9
431 23 MÖLNDAL

Telefon: 031 706 78 00

Konsumentkontakt
Inom Sverige 0200-21 38 00
Inom Norge 800 10 343
Inom Danmark 800 10 813
Inom Finland +46 31 706 78 70

Ellers så er det et ambisiøst prosjekt. Ihvertfall dersom du skal ha jakken helt tett. Alle sømmer, lommer og glidelåser må tapes eller limes. Til taping tror jeg det brukes spesialmaskiner som varmer og presser på tapen, men mulig det går ann å bruke strykejern.

Uansett, kult med klær som man har designet selv. Lykke til!!

Kjenner flere som har fått stoff fra Norrøna. De har mye rester liggende og er du heldig får du nok til en dress.

Hvordan skal du sy for at sømmene skal bli vanntette ?

Her er planen; først sy en prøvedress i ett eller annet billig stoff(laken eller noe) for å få prøvd ut snitt også videre. Når snitt og mønster er klart kan jeg begynne å sy den ordentlige dressen. Jeg har en følelse av at gore-tex ikke er så lett å sy, så tror det blir stress å holde kvaliteten høy(den blir nok heller laber=). Må nok bli en del dobbelsømmer. For å få de tette er jeg jo nødt til å tape. Og til sist har Egentlig blir jeg litt ør av tanken=) Blir mye jobb.

Kjempeide! Eg støttar deg 100%. Ingenting er så kjekt som å lage noko sjølv. Kreativt. Go for it!

Hvis du har sydd er det kult om du legger ut bilder smile

Du klarer ikke å sy sømmene vanntette. På GTX klær blir sømmene tapet i en spesiell prosess med en spesiell tape(Gore patent). For at dette skal funke må produsentene(merke og fabrikk) ha lisens fra Gore. Alle modeller må også testes og godkjennes av Gore.

Med andre ord kan du like gjerne bruke ett annet rimeligere og mer tilgjengelig materiale.

Til alle dere som snakker om sømmene.. For at et plagg skal kvalifisere for status som skallbekledning og vanntett av goretex må det være sveisede eller teipede sømmer. Det betyr ikke at en person ikke kan lage en kul dress selv som vil fungere fint om vinteren. Det går faktisk ann å reparere mye på Gtex plagg selv. At sømmene ikke vil holde vannsøyle i henhold til en eller annen standard som strengt tatt ikke alltid fungerer i praksis er jo en annen ting.

Derfor, kjør på! Lag din egen dress! Du finner sikkert gode tips til sømmene på nett smile

Goreteipen får man kjøpt..

Du kan jo også prøve eVent, som er en mindre kjent membran med visstnok sykelig høy pustbarhet.

Dette er et spennende prosjekt. Jeg synes nesten du bør lage en blogg og poste jevnlige oppdateringer i form av bilder og tekst om hvordan produksjonen går...smile Hvis det blir for mye arbeid, kan du jo eventuelt poste noen bilder her inne på forumet.

OG:
Tips til å få tak i gore-tex: Da jeg gikk på Lofoten FHS, hadde vi "utstyrsproduskjon" som en del av "pensum" og da hadde vi metervis med gore-tex tilgjengelig. Du kan sende en mail til de og høre hvor de får tak i det fra.
Evt. spørre dem om du kan kjøpe av de. Veldig joviale folk der oppesmile

Mailadresse, send samme mail til disse: post@lofoten.fhs.no og fjell@lofoten.fhs.no

Lykke til!

var ikkje noke dum ide det der iallefall smile

 
Annonse
Annonse
Annonse