Fri Flytt kan ikke ski!

Nå har jeg sett det også. Hvordan kan et blad av Fri Flyt sitt kaliber levere en så dårlig skitest? Jeg våger å påstå at jeg har relativt god greie på ski, og har prøvd mange av skiene som er testet i den siste testen til Fri Flyt. Hva i h…. har testpanelet til Fri Flyt drevet med. I testen som i tilegg til å være full av tilnærmet fakta feil, skulle man tro de hadde plukket ut fem på gate (Trond Viggo Torgersen) til å teste. Det groveste eksempel jeg kunne finne i denne testen er Völkel Supersport ******, som gir inntrykk av å være en fin dame ski og en lettkjørt herre ski. Er det ingen som har gjort forundersøkelser i det hele tatt?

Etter denne testen vil jeg ikke anbefale noen å høre på Fri Flytt når de uttaler seg om ski. De har klart bevist at de ikke er tilliten verdig.

Det heter Fri Flyt, ikke Flytt!!

..heter det dameski og herreski, ikke dame ski og herre ski...

man sier "fem på gata", og "eksempelet"!

hva slags undersøkelser sa du? "forundersøkelser"?? nytt ord eller??

dette er tråd nr 2 ang denne testen, og begge trekker frem Völkl 6* problemet, har dere andre eksempler òg, eller er dette det eneste dere klager på? bare lurer...

Jeppjepp og m har garantert vært i testpanelet. Deres innsiktsfulle og viktige kommentarer til anton kan ikke tolkes annerledes.

utrolig interresant at folk på forumet er så interresert i rettskriving............?????

Hei Anton; leste du kriteriene for testen??

Det gjor jeg og dermed forstår jeg hvordan testresultatene skal tolkes.

hint-hintwink

Finnes det en tilnærmet faktafeil?

Hva er egentlig vitsen med en skitest når alt er basert på førsteinntrykket. skal du lage en ordentlig test bør du teste skiene over et par måneders tid, minimum. Og hvorfor disse +/- greiene, der står det så mye tåpelig. Ta feks. dynastar legend prorider der det står på minus:"for stiv til jibbing". Det er jo ikke rart, det er ikke en jibbeski. Og drit i om folkskriver rett på forum og sånn, det blir like dumt som å mase om det på sms.

Jeg synes Fri Flyts tester er overflatiske og lite grundige. De gjør seg selv en bjørnetjeneste ved å trykke slikt slett arbeid. Testene står i skarp kontrast til det vi er blitt vandt til fra Fri Flyt. Klarer de ikke gjennomfør mer grundige tester gjør det seg bedre om de lar være å teste i det hele tatt.
Et godt alternativ til dårlige tester er å lage grundige artikkler om ski og brett hvor de kan ta for seg forskjellige trender, intervjue produsenter og kjørere og peke på fordeler og ulemper ved forskjellige typer ski og brett. Har de prøvekjørt skiene og brettene kan dette innlemmes i slike artikkler, men da som et kjapt førsteintrykk og ikke som en test.

Artig du Atle !

(PS. Førsteinntrykk skrives vel strengt tatt med med to n"er)

Skal ikke være lett dere......

hadde du lest hele artikkelen så hadde du jo skjønt hvorfor de ikke hadde fått laget noe bedre enn det.. Er du mye bedre så kan jo du gi oss dine testresultater. Jeg venter i spenning. Og teste ski over flere måneder hadde vært greit om friflytredaksjonen bestod av ca 1000 mennesker. De prøver jo og skrive et blad også.. Orker ikke mer mas om de dårlige testene.... DE GIR JO FOR FAEN EN PEKEPINN...

Syns det var kul test jeg.. Gøy å se alle skiene!

Jeg tror hvis en tester skia etter hverandre vil en kjenne mest forskjell. Hvis en står på skia i en måned f.eks, så vil du bli så venn med skia du har stått med så lenge, og du vil synes at de andre skia er helt bånn, etter noen måneder vil du prøve et annet par, så vil du begyne å like det paret, og sånn vil de balle på seg.

Jeg tror det er derfor!

enig med "Anton" fættig test ass.. Det eneste positive var at man fikk et lite overblikk over årets skimodeller. Tips! Test ordentlig eller dropp det. Props for artikkelen om tanner hall.

de fleste på dette forumet mener jo å ha peiling på ski..
som regel begrenser det seg til to eller tre modeller og alle
skiene man ikke har prøvd driter man jo i, så man vet jo
ikke hvor mye "anmeldelsen" av de andre skiene stemmer
med egen oppfatning uansett..

Anton, hva legger du egentlig i denne testen?!

Dette er en test basert på good-will... Det er for å vise årets nye ski, og kanskje gi noen hint om skienes egenskaper...
- selvfølgelig blir en sånn test basert på første inntrykk og personlige oppfatninger hos den enkelte tester.. kan ikke gjøre noe med det, for det finnes vel ikke et skiblad i verden som har råd til å teste skia i en mnd...
- en sånn test er skjeldent en fasit på hva som er bra og ikke, nettopp pga personlige oppfatninger,
- for Anton, du har vel noen kompiser som liker ski du egentlig ikke har sans for i det hele tatt?!

Jeg digger AR5, mens andre slakter den skia..

Jeg syns at fri flyt redaksjonen fortjener masse kred for at de digger å teste hundre og hvor mange ski slik at vi kan få et inntrykk!!

tja, den siste der! var kanskje ikke "digger å teste" det skulle stå, men "gidder å teste"

de kunne jo testa line og armada også. de tester liksom de samme skia 2 år på rad, og så har jeg hørt av pålitelige krefter at, de som låner ut en del ski lett til friflyt får bedre karakter enn de som ikke låner ut så mange eller ikke gir dem gratis ski.

..men jeg føler ikke jeg lærer mye av å lese testene deres. Noen innvendinger;

- man burde skrevet litt om konstruksjon (sandwich vs cap).

- kategoriseringen; "vanlige" ski som Rossi B3 omtales som "pudderplanker", mens. I tillegg har man jibbeski og løypeski. Greit nok. Men for mange er dimensjonen 90-95 mm en standard allround ski, mens superfats skiene er de som man tenker på som rene pudderplanker.

- utvalget av ski virker litt tilfeldig. Spesielt savnet jeg den "nye" Dynastar legend 8800, og Volkl Karma og Gotama. Kunne også vært interessant å få testet noen "superfats" også; DB TablaRasa, Line Prophet, Spatula skien, Atomic BigDaddy, Volkl Sanouk.

- Lite objektiv informasjon. En ide ville være å måle stivheten på skiene, fex ihht DB sin mal (pounds/inch).

I det hele tatt syns jeg synspunktene virker ganske tilfeldige, og ikke så mye å feste lit til. Blir mer som en oversikt over ulike ski som finnes på markedet.

Ski "testen" er for mange årets store høydepunkt, og man kan virkelig få ordentlig drahjelp til å få kjøpt seg et par nye ski. Det burde på dette grunnlaget legges ned litt mer arbeide i en "test". Få med et litt bredere utvalg av ski, samt TESTE skiene, ikke bare presangtere de.Det burde også være et slags karakter system, noe ala åka skidor systemet. De har gjordt det i mange år. Da bør fri flyt også klare det...

 
Annonse
Annonse
Annonse