Fri Flyt forside

Etter å ha siklet på diverse dyr optikk i det siste var det litt befriende å se objektiv-valget til Frode Sandbech på siste nummers forside av Fri Flyt. Canons 50mm f/1.8 er omtrent så billig som det går an å få det, og så lite og lett at det gjerne kan være med overalt. Det er også veldig skarpt når blendet ned som i dette tilfellet, noe som også gir stor dybdeskarphet.
Kanskje mer anvendelig på fullformat (5D)? Jeg prøvde ta noen skibilder med dette objektivet i flatt/dårlig lys i påsken. Største problemet er kanskje at autofokus er rimelig treg.. Men jeg tipper Frode har fokusert manuelt på forhånd her.

Helt enig. Et 50 mm objektiv kan gi mange artige bilder for en billig penge. Det kan være litt vanskelig å finne gode utsnitt, men når det treffer, så blir det veldig skarpt med god dybde.

Frode bruker stort sett alltid manuell innstilling. Bildet på coveret er tatt med f 7.1, så han skulle surre det godt til for å få dette bildet uskarpt. (han brukte ikke 1.8) Ellers er jo Frode en mester i komponere og rydde vekk uønskede objekter i bildene sine...


Redaktør i FFTV
 
Annonse
Annonse
Annonse