Forhold Chamonix

Jeg og en kamerat skal om 3 uker reise til Chamonix.
Er det noen som nettopp har vært der nede, eller som kjenner noen som har vært der, som kan fortelle litt om forholdene.
På skiinfo forteller de om 200 cm snø på toppen (men dette er vell kanonsnø? og det er strengt tatt ikke så intressant)

Jeg har også funnet en værmelding på Yahoo.com, som jeg følger med på. Men denne melder om selve Chamonix. Noen her som vet hvordan temperaturen er i byen i forhold til fjellene (hvis de eksempelvis melder om 6 grader og regn i chamonix, kommer dette som snø i fjellene da?)

Værmelding: http://weather.yahoo.com/forecast/FRXX0212_c.html

Skiinfo: http://www.skiinfo.com/destinations/snowreport_detail.jsp?product.skiinfo.DESTID=EFRCHAMONIXM

Her finner du alt, syns den er veldig pålitelig tre dager fram i tid. Hvis du betaler ekstra får du 6-dagers varsel.
Og 200cm kanonsnø? de skal være ivrige med snølegginga da, det er nok natursnø det skal du se.

Var i Chamo for 2 uker sia. Da var det ikke på noen måte snø der som var verdt noe. Men noen få dager etter at vi dro, da kom det stort snøfall (tyypisk...), gikk masse skred og greier. Så forholda skulle nok være noe bedre nå, og at det er såpass med natursnø på toppen tror jeg på da. Men hadde nok sjekka nettet nøye før jeg dro, for de forholda vi hadde var det rett og slett deprimerende...... været slår fort om i Europa for tida!


On a surf

kom hjem i går.. og det er super crappy der nå. Super varmt om dagen og kaldt som faan om natten. Når vi dro klokken 19 på søndag kvled var det 8pluss grader. Folk satt i t-shirt el barings på GM og spiste lunsj.. Generelt lite snø, mye stein. Men, dumper det en halvmeter lir det nok moro der nede. Ps, er du keen på å traske mye i høyden er det nok ok, forhold fra 2500 og litt oppover..Så Aguillen er et bra utgangspunkt..

Det er chartertur bi har bestilt. Så vi reiser uansett.

Men får virkelig håpe at det begynner å snø skikkelig snart...

Da d shuwink tro meg..

Er det en tolk her inne som kan oversette det forrige inlegget?

På tre uker kan ALT skje i Alpene. Forholdene for øyeblikket trenger ikke ha noe å si for hvordan dere får det om noen uker. Det kan ofte skifte bare på de dagene man er der nede.
200 cm er vel målt på Aguillen eller toppen av Grand Montets, og der er det ikke mye kunstig...

PS! Uansett hvordan forholdene er må du få med deg en skikkelig Poco Loco burger. Se etter en trang liten burgersjappe i hoedgata, ikke langt i fra den store sportsbutikken Snell Sport.

God tur

 
Annonse
Annonse
Annonse