Er det mulig? Idioter i bakken.

Jeg var i Kongsberg i dag og fikk noen nydelige turer helt på starten av dagen. Sol og preppede løyper. Helt fantastisk. Kongsberg skisenter er virkelig flinke til å preparere bakkene.

Det som ikke var så fantastisk var at utover dagen fylte det seg opp med ymse tullinger i den svarte løypen. Små barn som satt under hengene og fedre som kjørte i musetempo på kryss og tvers. Så ut som om det var flere nybegynnere over hele løypen.

Jeg observerte til og med en pappa på snowboard med unge i bånd/seletøy som kjørte på ski. Pappaen skrenset ned hele bakken, så det gikk ikke så veldig fort.

Forstår ikke folk at det er livsfarlig å sitte under heng? Eller kjøre på tvers rett under et heng? Forstår ikke folk at de er i veien for de som vil kjøre fort og hardt i løypen? Svart løype skal tross alt være for de litt mer kvasse.

Det var på håret at jeg ikke klippet av bena på ei tenåringsjente i dag og i "bailouten" klarte jeg av en eller annen grunn å strekke triceps og få jakken full av snø. frown

Sånn. Frustrasjon out.

Men dette synes jeg du bør ta opp med senteret, muligens med betre skilting og betre opplysningsskilt både oppe og nede. Dette høres jo ut til å nærmest "lokke" frem ulykker.

Tja, forstår frustrasjonen din. Opplevd noe av det samme som deg i diverse andre skitrekk. Kjørt på "småunger" som sitter rett under heng osv.

Men man må ta hensyn når det er mange i bakken, selv om det er sort løype. På slike dager er det bedre å cool`en litt, så slipper man å kjøre seg selv og andre ihjel.

Man kan snu litt på akkurat det med hensyn.
Folk med manglende ferdigheter kan holde seg i bakker som er ment for dem, for på den måten å vise hensyn til de som faktisk trenger den lille utfordringen det måtte være med en sort løype.

Folk som sitter nedenfor henget fortjener Darwin Awards-nominasjoner(google), og foreldrene som ikke passer på ungene sine i bakken bør bøtelegges. Dette ble litt satt på spissen, men foreldrene er ansvarlige for opplæring av ungene sine om de først skal slippes ut i bakken. Da er det et poeng å lese alminnelige regler som er å finne overalt, og lære disse videre.

Så irvin, jeg er helt enig med deg.

Forøvrig kom jeg akkurat hjem fra Oppdal, hvor det ikke var så grusomt mange unger i hengene, men desto mer pulverschnee. Flott dag.

Var i kongsberg lille nyttårsaften, og hadde samme problemet, bare motsatt..... Jeg og kompisen var oppe med guttungene (6 og 7 år). De er nå inne i 3 sesongen sin på ski, men er vel fortsatt ikke HELT kontrollerte. Vi holder oss derfor selvfølgelig i familiebakken (husker ikke hva den heter, den lengst til høyre sett fra toppen). Men var faen meg mye grisekjøring der fra folk som var definitivt flinke nok til å holde seg i de andre løypene. Ikke mye moro når du ser folk på brett eller ski komme i full fart og snitte en 7-åring som kan ha en tendens til å vingle frem og tilbake i løypa. Ikke noe imot at det er mye folk i løypene, men skal man kjøre fort MÅ man vel ikke gjøre det blandt småbarn???

Var forøvrig en bra dag i bakken, isete, men greit nok. Og småtassene kjører som bare det. Mest brukte ordet hele dagen: BREMS! BREEMS! BREEEEEEEMS DA FOR F.... "Ja men jeg gjør jo det!" Jaja grin

De fikk forøvrig også snowboard til jul, som vi prøvde i barnebakken på slutten av dagen, og det gikk kjempebra! Moro! Unger lærer så sykt fort... Og ja, etter som de blir større og skal stå for seg selv, skal vi nok lære de bakkevett slik at de oppfører seg riktig i bakken. Ellers blir det bank, og inndratt lørdagsgodt wink

Folk som sitter under hengene er det verste jeg vet,
en av vennene mine hoppet over en jente på snowboard som satt rett under et heng.

Raymond: Kameratene mine og jeg liker å kjøre fort, derfor holder vi oss til svart løype for det meste.

Dessverre er det litt for mange fedre som tar med barna sine over i svart løype. Løypa nest til venstre (sett fra bunnen og oppover) er svart og heter Eksperten. Kjempebra at du holder ungene i de litt mer familievennlige løypene.

Verken du eller jeg vil at jeg skal kjøre ned ungen din. smile

Mulig jeg er litt vanskelig og sær nå, men...

Jeg er sjøl fra Kongsberg og har en bøtte sesonger der... I de seinere åra har jeg inntrykk av at Kongsberg Skisenter mer og mer har blitt et familie/park senter. Og trur ikke det er langt fra sannheten. Og bakkene der er jo heller ikke spesielt hardcore, altså familievennelig. Ser jo på en middels god dag der så er det jo stapp fult av barnefamilier, og sånt blir det kaos av, over alt. Så om man er sugen på å kjøre hardt, da ville jeg nok valgt et helt annet sted.

Jeg har f.eks. valgt Norefjell noen turer i år (da jeg ikke gidder kaoset i Kongsberg), lite folk og mye bedre bakker enn Kongsberg. Og mye bedre preparert... For ikke å snakke om lengdene og høydemeterene.

Men, for å ikke virke helt vanskelig. Skjønner poenget ditt, irvin! Og det med at folk sitter under heng... Skulle vært lov å kjørt dem ned, uten å få konsekvenser (sett bort i fra det psykiske). Men det har seg nå en gang sånn at masse folk i et lite skisenter = KAOS i alle bakker, uansett vanskelighetsgrad... Og sånn vil det vel alltid være, uansett skilting. Med mindre man, som en sa her, begynner med bøtlegging.

Hva med å ha dette i bakhodet når man er ute blandt folk:
Alle andre er idioter!

Det funker bra for meg iallefall.

Det styggeste jeg har sett var etter skicross-NM (NC?) i Trysil for noen år siden. Da var løypa under Liexspressen bestående av en god del større og mindre elementer, og i solveggen bak/under et av de større hoppene satt det noen "småjenter."
Hun ene av dem mista lua si, og herren i høy hastighet fikk en ny. Heldigvis gikk det bra, men det var FÅ centimeter om å gjøre.

Sitat Captain Slow:
Hva med å ha dette i bakhodet når man er ute blandt folk:
Alle andre er idioter!
Det funker bra for meg iallefall.

Godt poeng! Tenker vel litt sånn sjøl også. Finnes mye rart med planker på beina uansett hvor man befinner seg. Og _mange_ tenker vel mer eller mindre kun på seg sjøl. Tragisk, for å si det sånn.

Hva med å åpne et skisenter hvor man må gjennom en "ferdighetsprøve" for å få kjøre der? grin

klart det er plagsomt for folk som vil kjøre onklig på ski!
men alpinanleggene kunne jo satt opp skilt om IKKE SITT UNDER HENG osv...

Sitat *Thor:
klart det er plagsomt for folk som vil kjøre onklig på ski!
men alpinanleggene kunne jo satt opp skilt om IKKE SITT UNDER HENG osv...

Det står vel faktisk i "skivettreglene" for alpinanlegg, gjør det ikke? At man ikke skal oppholde seg i uoversiktlige områder. Men hvor mange er det av de som kun tenker på seg sjøl som har lest det?

Se under punkt 6 smile

http://www.alpinanleggene.no/index.jsp?c=2439&exp=2439

Jeg forstår så sykt godt de som blir irritert/provosert over tullinger som sitter like under heng og hopp...

Dette er totalt idioti, og jeg mener seriøst at det er totalt INNLYSENDE at man IKKE gjør sånt!

Jeg mener, man stiller seg ikke midt i veibanen på en vei med 80-sone, i en skarp sving, uten refleks midt på pokkers høsten heller...

Så hvorfor oppholde seg rett under et heng???

Er man ikke oppegående nok til å forstå dette uten at det står på spesifikke skilter (dog det virkelig burde være kjent gjennom alminnelige skivettregler, på lik linje med å ikke kjøre fortere enn at du til enhver tid kan stanse/svinge kontrollert unna; at den som kommer kjørende bakfra har "vikeplikt" for de som ligger foran, osv)

Jeg er selv nybegynner på ski, men etter en del kjøring i Kvitfjell forrige sesong, så begynner teknikken å komme seg bra. Men selv som totalt fersk, så ville jeg aldri stanset og blitt stående/satt meg ned under et heng/ved et hopp.

Hvis man derimot mener at å gjøre det er helt OK, vel, bli hjemme; spill sjakk!

Kim

Ikke for å forsvare de som sitter under heng, men strengt tatt så har vel du like mye ansvar som kommer kjørende bakfra?

Ellers er ikke Eksperten mye svart lenger og Kongsberg er og blir et familiesenter.

Jo,er enig at å "parkere"under heng er idioti/selvmord etc...men kjører man med full gass i løypenett så har man et ansvar selv å følge med.
Det er kun under konkurranser at det er fri fart,så finn et annet anlegg som ikke har amatører som tukler med linja di i bakken.
Prøv heller utenfor løypene der er det fri fart enda...

Så klart, den som kjører har jo også ansvar for å kjøre kontrollert (at man kan stoppe eller gjøre unnamanøvere hvis det blir nødvendig)

Men jeg vil virkelig si at det er klovene som med vilje holder seg rett under et bratt heng eller under hopp som er skyldige uansett. (Unntak er jo hvis man faller eller sklir ved et uhell)

En som kommer i fart, selv moderat fart, skal ikke holdes ansvarlig hvis han kolliderer fordi en gjøk ikke klarer å bruke hodet, slik jeg ser det.

Skipatruljene i de ulike anleggene burde gi folk temmelig streng beskjed hvis de observerer "hang arounds" i heng og foran hopp. Slik andre har vært inne på her, er nok varselskilt med info om bøtelegging en metode som vil fungere, evt. inndragelse av heiskort!

Vi som ønsker fart må nok lære oss å velge bakker med oversikt til sidene, og, det verste, velge bakker med små oversiktlige kuler. Det er jo en kombinasjon av fart og hopp som virkelig får blodpumpa til å gå grin

Vi må tross alt være ansvarsbeviste og være klar over at ikke alle forstår dette med ønsket om stor fart. Men her mener jeg skianleggene kan gjøre mye med enda betre informasjon. Kravene Securitas setter bør være et absolutt minimum, men har opplevd at de også tar litt for lett på kravene. Skianlegg som virkelig bryr seg bør overgå Securitas sine krav mht skilting og opplysning.

Jeg håper virkelig du mener Veritas?

Sitat irvin:
Jeg håper virkelig du mener Veritas?

Jeg håper virkelig også det.

Skjønt, slik Securitas tar seg av enkelte salattyver i hovedstaden, så er det mulig at fartsglade alpinister ville blitt skremt fra å bryte regler hvis det var Securitas som stod for håndhevingen av disse...

Jeg mener, det er kjipt å havne med trynet ned i snøen, halvkvalt i mageleie mens 4-5 macho vektere (les gjerne Politihøyskole-rejects) holder deg nede fordi du løftet opp sikkerhetsbommen på stolheisen 4 sek. for tidlig.

grin

har også erfart dette i kongsberg.. men er jo også noe dårlig skilting der da, men det er ingen unskyldning.. dette er jo noe skisentret må gjøre noe med!

 
Annonse
Annonse
Annonse