Er 2003/2004 Sesongen TIDEN FOR HJELM?

Sitter å funderer på livets realiteter og når snøen igjen kommer. Med alderen kommer også ønsket om å skade seg minst mulig. Vi syns ikke lenger det er kult å snakke om den gang vi brakk noe eller den gang du besvimte fordi du datt ut av vognhuset på lastebilen i militæret (på fylla altså...).

Så jeg sitter her og vurderer, er tidspunktet nå kommet for å få seg hjelm til å ha i bakken? Mine tanker om dette er som følger:

a) som oftest bare de jævla flinke eller de som dra på mest som bruker hjelm, altså IKKE meg.
b) hvilken hjelm er bra?
c) er det vits?
d) får du damer med hjelm?
e) ser du ikke ut som en "ånnas" (det har i UTGANGSPUNKTET ingen ting å si, men for de ALLER FLESET har det d UANSETT....)

Kanskje en Sweet hjeml?

(Asmile Om du er god eller drar på har ikke noe med å bruke hjelm å gjøre. Alle kan falle ned fra stolheisen. (Bsmile De fleste hjelmer som er godkjent er bra. Cebe, Sweet og Cronic er nevnt. (Csmile Er DU en vits? Leger hodet ditt seg selv når du lander på det? (Dsmile Får du damer UTEN hjelm? Irrelevant spørsmål. (Esmile Mange hjelmer begynner å få bra design, og trendy-helvete har gått i retning av å assosiere hjelmbruk med ekstremkjøring lenge, så du blir en BadAss automatisk!
God tur på fjellet!

1. dersom årets sesong blir like snøfattig som fjoråret, er det et must med hjelm. Når det ikke snør på 6 uker, blir den eksisterende snøen rimelig hard.
2. Det er ikke bare de som drar på mest som bruker hjelm. Jeg bruker det, og jeg drar ikke på mest.
3. Fordelen med hjelm er at du slipper å bekymre deg for hvilken lue du skal ha på deg.
4. Sweet-hjelm er rottebra dersom du har litt for mye penger og ikke vet helt hva du skal bruke de på. Hvis ikke får du fullt brukbare hjelmer til en billigere penge. Poenget er jo at den skal beskytte mot slag, og da er ikke sweet det eneste alternativet. Men den er jo kulest da...

Hmmm.. Som han sa på Hemsedal Sport når jeg kikket på hjelmer... Atte du.. Jeg vet du kjører motorsykkel, du har vel neppe med deg et annet hode når du kjører ski?? Og på sykkelen er jo hjelmen naturlig... ;o)

Kjøpte meg Bula hjelm i fjor. Er veldig fornøyd med den. Go å ha på oxo ser den nå ikke så værst ut heller smile

Her vil folk hugge i bl.a. Tottenskogen. Og så skal flere bruke hjelm? nei og nei ! Hvor skal dette ende ? Hjelm er ikke noe ålreit å ha på hodet når du kjører i skogen. Og ikke når du prøver å komme over halfpipekanten for første gang og lander på ryggen i bånn av pipen heller. Og hvis du tryner på klink is (kjent fenomen på forvinteren) er det bare tull å ha hjelm....

D e ikkje kult å vær dau!!!!!!!!! sau

Man ser jo unektelig ut som om man skal bli skutt ut av en kanon når man har hjelm på.. men den har jo sine fordeler. Men når det er sagt så er det ikke alltid jeg har den på. F.eks når det nettopp har snødd endel og det er myk snø de fleste steder. Risikoen er jo der.. Kan være at jeg er uheldig og tryner på en stein. Skal man hoppe og fly i parken er jo hjelm, om ikke et must, særdeles lurt å ha på seg.
Noen bor i hjelmen, andre gjør det ikke. Det er uansett et personlig valg. Bruk hodet om du har hjelm på eller ikke.. kjenner noen som kjører enda villere fordi de nettopp har hjelm på. Og da er det jo like lett å skade seg.

tre aar siden du var badass om du brukte hjelm.
Naa er du badass om du bruker fullface...
Bare dumt aa ikke ha hjelmen paa- alltid!

Men er det ikke bare unger, proffer og danskere som bruker hjelm? (og jeg faller ikke i noen av disse kategoriene).

Jeg er i utgangspunktet en pyse og vil gjerne sikre meg mest mulig, men jeg ønsker ikke å se ut som en komplett idiot heller når jeg ploger ned banebakken. OK litt overdrevet kanskje, jeg er ikke blandt de flinkeste men jeg liker å trå til i hengene.

Jeg har kjørt med hjelm de tre siste sesongene og har ikke kjørt en meter uten etter at jeg hadde den på første gang.
Det fine med hjelm er at når du har en som passer så er den tusen ganger mer komfortabel enn en lue. Den sitter kontant på plass. Min red skycap har lufteventiler som kan åpnes og lukkes. Den er varm på høyfjellet i tyve minus og den er også fin på folgefonnen midt på sommeren.
Poenget mitt er at du aldri vet når du slår hodet. Det er for sent å tenke på hjelmen når det skjer. Samtidig er en god hjelm et komfortabelt hodeplagg som du glemmer at du har på deg.

Jeg er ingen badass på ski(er pyse og kontrollfreak). Men man har jo et par andre som ikke er så kontrollfreaker som meg.. som f.eks kjører meg ned å sånn. Hjelmen har reddet meg fra minst en hjernerystelse. Og da er det verdt det spør du meg.

...som kan stilles om det å bruke hjelm. det eneste som gjelder er fasit-svaret: SELVFØLGELIG SKAL DU BRUKE HJELM! ER DU SÅ TETT I NØTTA AT DU IKKE VIL, ER IKKE DET SOM ER PÅ INNSIDEN AV HODET DITT VERDT Å TA VARE PÅ UANSETT!

Hjelmer og ryggskinne er billige livsforsikringer... (har selv knust et par)
Det er ofte ikke versting tryn som medfører hodeskader, men ofte også andres utilstrekkelighet!!
Det viktigste med hjelm er at den er tilpasset temperatur, er lett, behagelig og KUL i følge deg selv.. Da bruker du den kanskje!! Ta med favoritt goggelsene når du leter etter hjelm!! Prøv MANGE, før du bestemmer deg!!

Kjører selv med en Daineese hjelm og ryggskinne, og til mildvær har jeg en Protek Skatehjelm.... De kan også dekoreres etter egen smak!!

Dette er de to hjelmene jeg har funnet som er mest tilpasset og behagelig til mitt hode!!! Protek hjelmen er en uslåelig sommerski/ solbrille hjelm...

Det er lov å ta heisen, stå i heiskø uten hjelm(slikke sol), og ta den på når det skal krusessmile Selv om påsketurister med ski på skuldrerne er livsfarligewink

Lykke til på letingen!!

Holder for øyeblikket på å lakkere mitt gamle Jofa egg.... Det blir akkurat passe stygtsmile

Jeg kjører med hjelm, knebeskyttere og ryggplate. Som ivrig skikjører vil jeg helst ikke bli skada. Jeg har ødelagt en hjelm allerede. Det kunne vært hodet. (er forresten ikke helt bra det heller) Det er en selvfølge å bruke hjelm. Knebeskyttere er også et must hvis du kjører telemark. Har selv vært operert 2 ganger i kneet pga uheldig lav telemarkstil. Kneskål mot stein i stor fart sier pang, eller knuus. Det er dessuten tøft med masse sikkerhetsutstyr. Da ser du jo skikkelig hardcore ut selv om du egentlig bare er redd for å slå deg litt. Jada også tror du at du er mye bedre på ski og at du tåler alt mulig når du er inni hjelmen, bak brilla, med beskyttelse både her og der. Det er bare å hive seg utfor steinrøysa. Pakk deg inn i hardplast! det er tøft! høhøhø

Første (og hittil eneste) gang jeg dristet meg i halfpipen med brettet (må legge til at brettet var et impulskjøp, egentlig kjører jeg telemark), gikk jeg på rygg i den isete bunnen av pipen, og hodet smalt i bakken som en pisk. Hjelmen sprakk, men hodet var like bra (?). Det var en skatehjelm til 299. Moralen? Det er bedre at hjelmen sprekker enn at hodet sprekker. Og det har lite å si hvor mye du betaler, bare skallet sitter ok på knotten.

Ja se det, det er FAKTISKT mulig å få til en seriøs debatt på disse sidene. Jeg skal være den første til å innrømme at hvordan ting ser ut (spes på meg) betyr en god del for meg. Dette med hjelm har jeg tenkt på en stund ser dere. Jeg har alltid kjørt med knebeskyttere, ifjor kjøpte jeg Dainese ryggplate. Jeg er redd for ryggen min og knærne mine, hodet mitt også forresten. Men det jeg prøvte (i min lett seriøse/ironiske tone) var å få frem at VEDLIG få kjører med hjelm, eller annen beskyttelse. La oss si mindre enn 1% av de du ser i bakken bruker hjelm. I Hemsedal er det litt høyere, men dette er også en litt "kulere" plass enn de fleste. Poenget mitt er at hjelm er ikke noe du/folk flest TENKER på når de hører snø. Hvis vi snakker om image, så er hjelmkjørere hardcore. Dette er det skifilmene som fronter. Mitt poeng (hvis jeg ikke har klart å rote meg bort) er at hvis hjelm skal bli akseptert, må det snakkes om. Eksempel: når jeg gikk på barne/ungdomsskolen, brukte ingen sykkelhjel, bare taperene. Ting utviklet seg og nå bruker ALLE hjelm, det er dumt uten. Det er denne "utvikligen" vi må ha i bakken også.......

Herregud mann, koster den hjelmen 2195 (totusenetthundreognittifem kroner). Det er jo helt sinnsykt.......

(Sorry jeg ble bare satt litt tilbake her)

Hvilke hjelmer passer Oakley A-Frame?

får et spørsmål.. altsa.. du drar ihvertfall ikke damer når du sitter i rullestolen å sikler.. da er det mer gromt med en ordentlig hjelm på fjellet, å så kan du ta av deg hjelmen når du f.eks drar på afterski eller lignende..
GIRO NINE 9 MX er helt rå!!

Har kjørt med hjelm hele mitt liv!! Hvorfor er racing folket mye flinkere til å alltid kjøre med hjelm??

Viste dere at ca 65 - 75% av de som ikke dør av kvelning i skred dør av hode skader??????

Lue+briller mister du i en skikkelig krasj, typisk nede i pudderet 30m oppe i bakken. Men hjelm+briller sitter på!

 
Annonse
Annonse
Annonse