Champoluc

Noen som har vært der og kan fortelle litt om plassen? Frista veldig i brosjyrene. Har bare tenkt meg en uke der.

Liten og hyggelig italiensk landsby i utkanten av Monterosa ski området. Labert uteliv, men store ski muligheter. Det blir en del heiser for å komme seg over til Alagna som har den mest ekstreme kjøringen i området, så personlig ville jeg heller satset på Gressoney som ligger midt i.

Glemte å nevne den store fordelen med omtrent fraværende heiskøer i ukedagene, og svært kjørere utenfor løypene.
Her er forøvrig en svensk artikkel om området:

http://www.gp.se/gp/articles/119600-119699/119666/3_italien_resor.pdf

Hvis du får nysnø. Lite køer bortsett fra på søndag, da kryr det av italienere. Men offpisten får du for deg selv. Og den kan bli enorm! Skal du til Alagna går det kjapt - 2 heiser opp (Men husk å ta bussen litt opp i dalen til den gamle stolheisen) , ned til Gressoney, og 2 heiser opp videre. Klyv under tauet og kjør i falllinjen ned til Alagna. Du kan ikke kjøre feil. Veien tilbake kan bli litt mer kronglete. Guide er billig, og trygt første gangen. Afterski ? hæ? Du må nok lage moroa selv. Liv om kvelden ditto. Men man drar ikke til C. for å feste. Kan anbefale plassen til alle slags mennesker. Men er det lite snø.....huff og huff....God tur!!

Returen fra Alagna skal være greiere nå, 2 nye heiser denne sesongen...

Var der i januar i fjor hadde sol hele uka. En av dagene snødde det, og var uforglemmelig pudder og blå himmel dagen etter. Enig med resten som er skrevet, rolig plass med lite kø og sinnsykt god mat. Italienerne kan mat wink Litt bakvendt heissystem, du sitter mye i heis.

 
Annonse
Annonse
Annonse