Chamonix i april - erfaringer?

På ukestur til Chamonix i fjor spurte vi vår svenske fastboende UIAGM-guide hvilken del av vinteren han anbefalte for ukestur. Til vår store forundring mente han at de 10-12 årene han hadde bodd i Chamonix, var det april som var den beste måneden for skikjøring. Da var været noe mer ustabilt med hyppige værforandringer, noe som resulterte i hyppig pudder i høyden. Andre som har erfaringer med Chamomix i april?

Var der uken før påske i fjor og da kom det 80 cm over
natta på Grand Montet og 100 cm på Aguillen. Deretter kom
det 20 cm to dager etter det og nærmere 50 cm dagen vi
reiste hjem. Det var helt syke pudderforhold! Drar tilbake i
April i år. har troen på april som den beste måneden!

Har ikke erfart det selv, men har hørt tilsvarende av andre. En annet pre de framhever er at det ofte er gode temperaturer og vårstemning nede i dalen.

..var jeg i Chamo i april - GENIALT. Varmt nok i dalen til å klatre klippe og det kom ca 1 meter i løpet av 2 dager på GM (topp 5 pudderdager ever for min del). Men snøen litt lavere ble lett veldig våt. Vurderer en tilsvarende tur for i påsken i år.

Jeg takker for svarene så langt. Ser ut som april kan være en grei skimåned i Chamo. Jeg bestiller påsketur...

når gjengen over her feirer påske. Men når jeg var på Grand Montet i påsken pluss noen uker før i fjor så var det ikke mye pudder. Rundt 20 april var hele Grand Montet en eneste stor slushmaskin, sett bort fra toppene.

Traske traske

Kjell Edvin og Explosive er tydeligvis ikke enige om snøfallet i GM før påska 2003. Andre som kan verifisere den ene eller andre oppfatninga?

Jeg var i chamo i påsken ifjord.....mye sol å fint vær men ingen snø som jeg kunne se som kom fallende fra himmelen....hardt om morningen og slapps slapps og mer slapps etter klokka 12. Men det va jo gøy for det om!!

.

Det sto i hvert fall på opplysningstavla på GM at det var 80 cm som var kommet og at det var 100 på Aguillen. kan godt hende jeg drømte alle de dagene, men da var det i hvert fall en ålreit drøm! I følge de vi snakket der nede så gikk de og ventet på "januar-dumpet". Når de har et eget ord på det til og med så er det nok ikke så sannsynlig. Det tok mange timer før de åpnet toppen av GM og erfarne folk som da hadde dratt på Aguillen sa det var såpass mye snø der at det var for stor snøskredfare til at det var gøy å kjøre. Men at det kommer like mye i år vet man jo ikke. Uansett digg med 10-12 grader i byen og noen minus et par tusen meter lengre opp!

http://home.no.net/lyngvi/ski.html

Var i Cham uken før påsken i fjor jeg og (merk 2003) torsdag og fredag er de to feteste pudderdagene jeg har hatt. Pudder til p... Skal tilbake igjen i april i år.

.

kjell edvin og explosive var der på to forskjellige tidspunkter da.. Jeg var så heldig å være der uka før uka før påske, altså første uka i april (2003). Lite snø de første dagene, men så kom det vannvittig med snø i løpet av et døgn. Hadde den beste brett-dagen i mitt unge liv den dagen, bare noen få entusiaster som var ute. Dagene etter var det knallsol, og pudderet ble fort brukt opp, men jeg fant noen uoppdaga plasser, bla i skogen i Le Tour, ned mot Vallorcine.

Tidlig april anbefales, men det var nesten bart nederst i heis-systemene.

 
Annonse
Annonse
Annonse