Cervinia eller Alpe d'Huez

Er det noen som har en klar anbefaling ?
Krav / ønsker er; store offpiste områder, mulighet for toppturer og god middag. Par som liker frikjøring i og utenfor løypene.
Anders

Tja, kan ikke utale meg om Cervinia, men var i Alpe d`huez i feb. Anlegget har definitivt muligheter for bra offpist. Vi var rammet av lite og hard snø.. Men tar du heisen til 3330 meter har du ganske mange muligheter. Selv med lite snø, og lengesiden sist snøfall fant vi løssnø hver dag. det virket som om det var løpene de fleste var der for... Franskmennene holdt seg mest i nederste delen av anlegget. Så det kunne være litt kø for å komme seg opp til gondolene som tok deg helt til tops. men her var det lite folk... Har du med deg feller så er det flere muligheter fra Sarenne og og over fjellet. det blir fort en 300 høydemeter , men på andre siden har du sikkert 1500 høydemeter ned til anlegget igjen... Men du trenger snø...

Men Cervinia er knyttet til Zermatt sitt heissystem. Og der er det store offpiste områder og topp tur muligheter. Tror jeg ville valg Cervinia. Uansett, god tur.


HH
mbs

Var i cervina i fjor!
Kjedelig by, og prøv Zermatt, dersom pengene tillater det.
Som tidligere nevnt, er cervina tilknyttet Zermatts heissystem. Derfor har en uante muligheeter. var der med lite nysnø men definitivt en plass med store muligheter.
Italienere er lite gjestfrie.

Alpe d'huez er fransk og ligger på 1800 meters høyde.
Min første alpetur gikk hitt i 99. slakke bakker i bunnen, men blir brattere og bratter jo høyere en kommer.
Hoved løypen rett opp er lite fristende mest bakke for famile kjøring. Baksiden og sidedalene har gode muligheter for kjøring. Har også lavere kjøring dersom en er "uheldig" at det snør, 300 soldager i året reklammerer de med. Selv i januar varmer solen godt i Alpe d'huez, så sen reise hit er ikke å anbefalle.

Vurderte Cervinia i år. Har vært i Alpe d'Huez for to år siden. Strøk Cervinia fra lista pga alt maset og ståket rundt OL i torino...


- - Webutvikler Fri Flyt AS - -

Ikke sykelig bra når det er tåke og whiteout, men det er svært lett å finne ukjørt snø. Gondolen opp til pic blanc genererer en del kø, men er stort sett verdt det.

usikker på toppturmulighetene, men går vel ann å få trasket litt.

 
Annonse
Annonse
Annonse