CHAMONIX - Hvilket område?

Hei! Vi er en gjeng som skal til Chamonix fra 12. februar. Ser det er to ulike heiskort å få kjøpt. Noen som har peiling på hva som er den store forskjellen? Er det snakk om adgang til heiser i flere daler/topper?

Du får tilgang til Courmayeur med oppgradert heiskort. Er så absolutt å anbefale at en dag benyttes i Italia

Ser at prisen ikke skiller så mye uansett. Håper på et par god-dager med pudder og freeride. Noen som har erfaring med guide eller heliskiing i Chamonix?

Hadde en dag med guide, da jeg var der nede sist. En hyggelig svenske som hadde kunnskapene i orden. Var der litt tidlig på sesongen så jeg fikk bare kjørt fra midtstasjonen på Aiguille du midi, noe som likevel var en fantastisk tur.

Spørs litt hvor lenge siden siste snøfall, same dag eller dagen etter snøfall vil jeg anbefale grande monte, en dag eller to etter kan du finne steder i bevent, men også la tour, hvis du holder ut til venstre fra den øverste heisen finner du fin skogskjøring og fine områder..
Legendariske valle blance er også fin tur med guide..

Takk for svar! La februar komme raskt! smile

blande meg inn i tråden her jeg, skal også nedover 12 februar. Litt nysgjerrig på det med å reise over til Courmayeur en dag. Gjør man det med buss gjennom tunnelen da eller? Man kan vel også ta gondol over dit, men tar kanskje voldsomt med tid?

uten tvil chamonix unlimited kortet !

når du drar til courmayeur så tar du bare buss gjennom en tunnel. tar ikke lang tid hvis det er lite kø.

anbefaler også å ta en tur til verbier. fin avveksling fra chamonix-dalen hvis det er dårlig vær.

ang. heliskiing og guida turer o.l. så er det valle blanche som er lettest å gjennomføre. du tar 2 gondoler opp til aiguille du midi og kjører 24 km ned på baksida. vi reiste med STS og meldte oss på via dem så jeg veit ikke hvordan du skal melde deg på ellers, men det tror jeg ikke skal være så vanskelig å finne ut.

Det Ultimate 6 dagers kortet dekker vel ikke Verbier? spørs uansett at det kanskje får holde med Courmayeur, bedre snøforhold der enn Chamonix nå forresten?

om jeg ikke husker helt feil så fikk man et verbier-kort også hadde de kortet ditt, så bytta man tilbake når man var ferdig.

i courmayeur så er det ikke akkurat bra om du leter etter lange bratte bakker, men ihvertfall bra hvis du skal kjøre skog.

PS. kan være at jeg tar litt feil. er en stund sia jeg var der + at det var kraftig tåke når jeg var i courmayeur.

Takker smile Er veldig gira på skogkjøring!

Bare synd at det er litt lite snø nå. Jeg håper på at det dumper ned en meter før jeg drarsmile Skisa; let me know om det er noe bedre forhold i Verbier eller Courmayersmile

Var i Chamonix i fjor i februar. Vi kom ned 4-5 dager etter siste snøfall og det meste var oppkjørt, men fine forhold alikevel, bare ikke den helt store pudderforekomsten.
- Første dag i Grand Montets - brutal start, melkesyre helt ut i nesetippen, men smil fra øre til øre!
- To dager i Courmayeur - utrolig flott og masse god mat. Kjøp Ultimate kortet som dekker Courmayeur og flere andre steder (sjekk på nettet). Courmayeur har mer enn skogskjøring å by på dersom du tar heisene helt opp og tar deg ut til høyre et par hundre meter langs egga. Vi fant mase god snø her og selv om den var litt oppkjørt, så var det nok til at vi hadde to supre dager der.
- Brevent - du går til fots fra sentrum i Chamonix og kommer deg opp i virkelig bratt og spektakulært terreng. Min favoritt, men det er selvsagt individuelt og avhengig av forholdene. Gode restauranter også her. Skulle gjerne hatt mange dager her og jeg kan bare tenke meg hvor flott det er der når rett etter pudderdump!
- Guidet tur gjennom Valle Blanche. Vi hev oss med en guidet tur og havnet sammen med noen som ikke var like sugen på fort og bratt, men det gjorde ingenting, for det er så utrolig flott tur. Over to mil med nydelig rolig kjøring gjennom vakker natur var verdt å bruke dagen på.
- Siste dagen var vi i La Tour. Litt dårlig vær, men når vi fant skogsruta var dagen berget: pudder til knes! - helt til vi oppdaget at vi var havnet i Sveits og måtte gå tilbake et laaangt stykke...
Chamonix er så bra som hypen skal ha det til og Courmayeur er bare en halv times kjøretur unna og er en fin avveksling til de brutalt bratte og lange bakkene i Chamonix, uten at Courmayeur på noen måte er flatt eller kjedelig! Italienerene er ikke like ivrig på offpiste, så her er det mulig å finne pudder også noen dager etter snøvær.
Vi hadde lyst til å prøve turen over fra Aguile De Midi til Helbrunner, men det var veldig avblåst og isete i Helbrunner og vi ble frarådet det. Hvis forholdene er gode og dere er rustet til det, tror jeg det også er en flott opplevelse - guide er nok lurt!
God tur, håper dere får litt mer snø til da!

Hvis du ikke har Chamonix Unlimited heiskortet får du ikke tilgang til toppheisen på Grand Montets, Aiguille du Midi (og dermed mister du tilgang til Valleé Blanche), Les Houches, Courmayeur og Verbier. Du går dermed glipp av noen av de desiderte beste frikjøringsområdene i Chamonix. Så det er definitivt å anbefale å kjøpe Chamonix Unlimited.

Angående heliskiing er det forbudt i Chamonix, her er det guide som er tingen.

Går ikke gondolen opp Aiguille du Midi nå ?

.

Takk for mye bra info! Håper denne uka flyr unna, slik at lørdagen kommer fortsmile

 
Annonse
Annonse
Annonse