"Allmennretten må begrenses"

http://www.opdalingen.no/lokale_nyheter/article1239403.ece

"Tradisjonell bruk av naturen bør forsvares i det lengste. Derfor vil han ha fiske i Driva, men ikke rafting og kajakkpadling."

Håper at laksefiskerene en dag skjønner at det faktisk er de som er laksens værste fiende.. smile

Det er en grunn til at man ikke får til en skit på Oppdal. Det ser vi tydelig her, navlebeskuende innovervendt status quo holdning gjennomsyrer hele bygdesamfunnet. Trist for bygda, som aldr blir noe annet enn et sørgelig kranglehøl av et veikryss.

Vannslitasje? En kajakk som glir gjennom vannet sliter minimalt på vannet. Hva sliter mest? Fiskesnøret, kajakken eller fiskekroken? Kajakk er miljøvennlig. Trolig verdens mest miljøvennlige fremkomstmiddel. Blylodd som blir liggende igjen på bunn av elva fra fiskesnører er miljøskadelig. Det beste som kan sies om angrepet på allmennretten er at det er patetisk pisspreik.

Allemannsretten

Fiske er tradisjonell beskattning av naturen, dessuten går endel av pengene fra fiskekort OL tilbake til elva og omgivelsene gjennom div miljømessige prosjekter. Rafting og Elvepadling er en ny aktivitet som kan forstyrre en sårbar fauna endel steder, itillegg til hovedproblemet med sykdom og parasittspredning mellom elver.
Padlere burde forstå at deres aktiviteter ikke passer over alt, Spessielt ikke i en elv som Driva, som er Gyro infisert.

Gyro på utstyret er ett stort problem, både på båter og å fiskeutstyr. Det spres lett, og dreper det fisken.

Det er nok for det meste fluefiske, og da er det ikke ofte blysøkke, vanligvis er vekta i snøret.

Gyro kan selfølgelig spres mellom elver på fiskeutstyr, men det er lettere å desinfisere fiskeutsryt enn kajak osv, dessuten er Sportsfiskere som regel nøye på dette da deres hobby blir ødelagt ved fiske død.

Hva blir det neste? Forby å bade?

Hvis utstyret er tørket i mellomtiden....
i alle fall det jeg har hørt....

Vist jeg ikke husker feil så var det noen laksefiskere et sted her i landet som ville forby folk å bade i elven fordi de skremte bort fisken..

etter en del år på elven har jeg hørt om og opplevd mye rar oppførsel fra laksefiskere..
En som pissa i elva i protest, en del timer kjeft, langefingeren vises ofte, kasta stein etter, politiannmeldt, truet om å bli banket opp, padlerfelle (tau over elva med fiskekroker hengende ned)..osv...

mye umoden oppførsel fra godt voksene folk..

Poenget er angrepet på allemannsretten (takk lektor). Uten allemannsretten blir det slutt på alt som heter ski, kajakk, båt, fiseturer, fotturer, bærsanking og sykling i marka. Skjønner? Da blir det slutt på alt som heter friluftsliv, og fiske. Så gi nå faen i alt dette fis(k)epratet.

En ren fisetur har jeg aldri vært med på. Tror det kan være artig.

Hvis en fisk er redd for en kajakk tror jeg ikke den har noe i elva å gjøre.

Gyro- der ligger nok det største problemet hos sportsfiskerene.

Mange sportsfiskere er fanatikere. De skylder på alt mulig når de ikke får fisk. Hvis noen kommer på deres teritorie blir de hysteriske. De tror de eier elva. Det er bare å henvise til allemannsretten og be de om å dra til helveta.....

 
Annonse
Annonse
Annonse