Valg av nye ski

Hei,

har nå vært på noen toppturer med mine Nordica Enforcer 2011, men synes de er litt vanskelige å håndtere i løsere snø. På siste tur var det ganske tung våt snø, og det skal vel nevnes at jeg er nybegynner da jeg bare har 10 turer på samvittigheten. Jeg er 187 høy, 95kg og kjører med Fischer Ranger Vacuum alpin sko med "gå" funksjon og Marker Duke EPF bindinger. Skiene er bare 177 lange, så de er nok kanskje litt korte. Jeg har sett litt på fullrocker ski, men ønsker helst noen som funker ok i preparert bakke også.

Ønsker tips og erfaringer om hvilken lengde og skimodeller jeg kan vurdere ut ifra høyde og vekt.

Hvis du er fornøyd med dine Nordica Enforcer i bakke så trenger du kanskje ikke bruke de nye skiene noe særlig der? som nybegynner kan det nok i utgangspunktet kjennes vanskelig med løsere snø uansett utstyr, og tung våt snø er ikke det enkleste. 

Men du vil nok helt sikkert kunne finne ski som gjør opplevelsen bedre, ski med rocker (full eller ikke) vil nok være bra uansett. Og ettersom du er såpass stor og samtidig nybegynner tenker jeg en ski som er ganske myk foran men relativt sett stivere under midtpartiet. Ski med taper i tuppene vil også oppleves enklere å håndtere.

Har vært på noen flere turer nå, flere som var endel brattere og hadde mye løsere snø enn da jeg skrev første post. Det virker som at det er brattere terreng som er tingen. Overraskende stor forskjell der jeg fikk på mer fart. Skiene er fortsatt litt korte så jeg har sett litt på SGN tunnelvisjon som leveres som 193cm nå. Noen med inspill og erfaringer rundt disse og om de vil kunne funke for meg?

 
Annonse
Annonse
Annonse