Valg av topptur ski

Hei, er på jakt etter randonee ski som funker bra på topptur, men som også funker bra i prepparete løyper. Ønsker altså en alt-mulig ski. Jeg kommer til å gå for en dynafit TLT speed 2 binding, men er usikker på ski. Noen som har noen anbefalinger? Vurderer K2 sin Mount Baker 82, noen som har noen erfaringer her?

++ noen anbefalinger på ski lengde? er 173, og moderat på ski.

Anbefaler deg å ta en titt på:
https://www.skitest.com/no

Ellers er mitt beste forslag å gå innom en god sportsbutikk og legge frem hva du ønsker og hva du skal bruke skiene til. Oslo Sportslager bør være et godt utgangspunkt i alle fall, hvis du holder til i Oslo.

Hei. Det finnes ikke en alt-mulig ski. Det er ikke uten grunn at det finnes så mange alternativer, nettopp av den grunn at ingen ski gjør alt. Fysiske lover gjør at ulike egenskaper ikke går hånd i hånd. En god bakkeski vil ha en viss tyngde, mens randoneeski ønsker man mindre og mindre vekt. Randoneebindinger er ikke laget er anbefalt til bakkebruk (selv om jeg vet folk bruker det og er "fornøyd", uten å vite om de har prøvd skikkelig bakkeutstyr), mens de bindingene man kan gå topptur med er markant tyngre enn reine randoneebindinger (ofte kalt tech-bindinger). 
Men støtter Langemyh, gå i en sportsbutikk, fortell hva du ønsker, vær konsis og ærlig (svar heller at du ikke vet, fremfor vage svar for å ikke virke dum/erfaren, det gjør fort vekk verre å gi råd utifra). Jo mer fakta du får på bordet, jo mer og bedre råd kan du få av de ansatte. 
Prøver ikke å være vanskelig, men i tilfeller der man ikke har for mye kunnskap e.l, så er man ofte tjent med å gå i en butikk og få service.

 
Annonse
Annonse
Annonse