Eksamensarbeid og transport av vann på fjelltur

Jeg er industridesign student og forbereder mitt eksamensarbeid og leter etter en potensiell infallsvinkel til mitt prosjekt. Har researchet litt rundt på nette og sett at det har vært mye snakk om å bringe med seg vann på fjellturer (tenker da også ekstreme fjellturer). Ulike emner jeg har sett blitt diskutert er blant annet:

Munnstykket på kamelbacken fryser på vintertid

At man bærer camelbacken nærme kroppen og har den med i soveposen, noe som krever mer energi av kroppen.

Det kan være vrient å åpne termosen med tjukke votter 

Smelte snø tar tid og krever utstyr/brennsel

Som industridesigner fokuserer man på å finne problem(er) og/eller behov som kan løses gjennom ett produkt, der brukervennligheten spiller en stor rolle. Jeg hadde blitt veldig glad om du/dere på forumet kunne dele erfaringer innen området. F. eks situasjoner som har vært vriene eller positive i forbindelse med drikekvann og fjell. Eller andre synpunkter på saken. Setter stor pris på dette.

Tusen takk!

rin

Termoser burde ha patenten til Nora syltetøy ,"lett å åpne"

Jeg har mer eller mindre gått over til flaske med sugerør på skulderen. I denne har heller jeg på varm og veldig søt te. Refyller med termos. Grunnen til at jeg ikke bruker flaske er at jeg da må begrense meg til vann. Varmt vann er ikke godt, og det fryser gjerne uansett. Flasken gjør at jeg slipper å blåse tilbake vann, og at jeg ikke trenger å suge like lenge før det kommer vann. Lekasje har også mindre konsekvenser, og jeg slipper at slangekrøll sperrer tilgangen.

....ulempene med flaske:
- klumpete på sekken (tar den av på nedkjøring)
- hekter seg opp i ting. Bruker den ikke ved kite (da er det camelback under jakke)
- vekt?
- jeg har ikke trrmosflaske så det blir kaldt til slutt.

En annen fordel er at jeg i større grad vet hvor mye jeg drikker.

Erfaringene mine er fra dags og 2 dagersturer i ned mot -20 i våken tilstand. I telt brukes primus aktivt.... Jeg går også mest opp/ned....ikke så mye bort.

Interessante svar! Er flasken og sugerøret en egen løsning du har gjort selv? Du skrev "...grunnen til at jeg ikke bruker flaske er at jeg må begrense meg til vann..." mente du camelback da? Har ikke en camelback selv. Finnes det mulighet for å vaske den invendig (på tur og hjemme)? Hender det at du smelter snø for å få nok drikke?

Flaske m.sugerør er Clas ohlson varianten av camelbackflaske.(nathan human prop. Lab.) Bare stapper flasken i vaskemaskinen. Bruker aldri sukker i slangesystemer...noe herk å vaske. Jeg foretrekker nok pose fremfor flaske....men det er slangen som gjør at jeg ikke velger camelback e.l.

Og ja ... Jeg mente camelback.

Må lese hele posten. Det finnes vaskesett til camelback men det blir noe herk IMHO. Det hender jeg smelter vann, men kun på overnatting...og da smelter jeg alltid vann. Er det ikke det man gjør i teltet på vinteren - smelte vann, altså? Nettene er lange og det varmer, at det tar tid spiller ingen rolle. Legger termos med varmt vann i soveposen før jeg legger meg. Smelter og refyller termos(er) om morgenen.

 
Annonse
Annonse
Annonse