Valg av telemarkski

Hei alle,

Jeg er helt ny her på friflyt og hopper rett inn med en ny tråd (vet ikke om jeg gjør det riktig, men prøver).

Jeg er på jakt etter nye telemarkski og behøver litt gode råd og anbefalinger fra dere som er eksperter og som er oppdatert. Jeg har kjørt telemark siden 1988, og gikk gradene via Åsnes Sondre Telemark og lave lærsko og videre opp til Volant Super Carve og Scarpa T1 i 1999. Dette utstyret har jeg fortsatt og digger det, men jeg merker at skiene er altfor nervøse for store svinger i høy fart i preparert bakke. Tror innsvingen på Volant-skia er for stor(?) Jeg kjører 50/50 off-piste og preparert bakke, så jeg tror jeg skal havne på noen bredere planker. Jeg liker aller best å kjøre store, klassiske svinger i preppa løype i høy fart, men ønsker også ski som flyter bedre en Volant-skia i pudder. Jeg er 183 cm og betrakter meg selv som «Advanced».

Jeg vurderer å slå til på ett av to følgende 2nd hand tilbud: Dynastar Legend Pro Rider 105 (184), eller Black Crows Navis (186). Begge skiene er en 4-5 år gamle men fremstår som veldig pent brukte begge to.

Er dette gode ski for meg, tror dere? Eller bør jeg velge å kjøpe nytt? Isåfall hva?

Jeg er ikke spesielt keen på NTN- da jeg så og si aldri går på topptur.

Håper noen på formuet kan gi noen gode råd på dette! På forhånd 1000 takk!

Hei. Veldig mye har skjedd på skifronten siden '99, så du vil nok oppgradere nesten uansett hva du gjør. Siden du står såpass mye bakke, så er det viktig med en ski som har en viss stivhet, gjerne med en god posjon spenn(camber) på midten. Meg bekjent, så har begge skiene du nevnte disse egenskapene. Dynastarskiene er kjent for å være på det stive planet, med medium-høy radius, som vil passe høy-fart ønsket ditt=) den har også flat bakski, som jeg mener er en fordel på telemark (men ikke et must). Black Crows skiene er kjent for å være utrolig gode, fartsstabile ski - så du går ikke feil med den heller. Den er nok noe mer "off-pist" orientert enn Dynastar, men det er bare synsing fra min side. Jeg tror uansett du treffer bra med begge, så da ville jeg kanskje latt andre variabler definere kjøpet, f.eks pris, bindinger, eller skiens stand

 
Annonse
Annonse
Annonse