Toppturski med lærsko

Lurer på å kjøpe meg telemark toppturski. Har stått mye telemark på fjellski, og ønsker nå å oppgradere til litt større ski laget mere for nedkjøringen. Ønsker samtidig ikke å bytte ut lærskoa med plast. Noen som har noen gode tips eller erfaringer? Ser altså etter noen gode ski til telemark som ikke blir for heavy for lærsko og 75mm binding.

Takk på forhånd! smile

Har du hatt tradisjonelle fjellski så kan eg anbefale Åsnes sine "fjellski + " typer. De er vesentlig mer kjørevillige, samtidig som turen ellers ikke er så ulik det du er vant med. I tilleg har de feste for kortfeller, som er helt suverent på den type turer disse skiene egner seg best for smile

Falketind 62 er et vesentlig steg opp fra standard fjellski, men er fortsatt fullt håndterbart med en god skinnstøvel og 75mm binding. Tvers igjennom en god ski til fjellet.

Vil du ha mer fokus på kjøring så er kansje Tind, eller nye Nosi, aktuell.. Har du en stiv skinnstøvvel så vil eg vel tru disse og kan håndteres med 75mm, men dette har eg ikkje noke serlig peiling på. Min skinnstøvel og telemark erfaring er på tynnere ski og falketind 62 som største. 

 
Annonse
Annonse
Annonse