HJELP! Vanskelig Valg av ski!

Hei! 

Jeg sliter enormt med valgets kvaler. Håper dere vil hjelpe!

litt forhistorie for å hjelpe dere forstå. 

for 3 år siden var jeg 190cm, 118kg å i mildt sagt drittform, jeg kjøpte meg ett par wayback 88, tlt7 sko å tenkte att nå skal vi snu. Ble anbefalt en lengde på 174!cm i sjappa da jeg aldri hadde stått på ski. nå var vi igang! Jeg skulle på min aller første tur, å tok derfor turn Til Volda for å gå på melshornet da det var det letteste fjellet, å alle kom seg opp der. Fin treningstur å komme seg i form på sa dem. Jo, for dere som har vert der, jeg brukte en (1!) time opp til der du ser lysløypa (langrensløypa fra reset), var utslitt å ødelagt psykisk og fysisk. Må siest att jeg gikk opp fra 82kg med astma etter røykeslutt til 118kg på noen måneder da. Så dårlige forutsetninger, å nå enda dårligere motivasjon og psyke. Dette var rundt påsketider, å det året rakk jeg 4 turer før jeg skulle ut igjen på havet å bli der til sommeren. Jeg kom meg aldri opp det året på melshornet. Jeg sa til min samboer, neste år skal jeg opp dit uten stopp før sesongen er over. 1 år senere tok jeg meg fri hele garnsesongen på båten, siste turen min før sesongen var over, så klarte jeg målet. Opp uten stopp, 1 time og 5 minutter. På preppa løype opp Vel og merke. Jeg hadde maaaange turer opp der det året, noen ganger 2 for dagen, hele sommeren hadde jeg gått på fjellet, å endelig var det uttelling. 106kg. (Husk jeg er kokk å glad i mat)....

enda ett år med enda høyere aktivitetsnivå kom og gikk, nå med terrengsykling, paragliding og mye fjelltur, mye bedre form, 102kg! Mye bedre på ski, masse mestringsfølelse, Nå skal jeg ha nye ski tenkte jeg! HOJI pro tour sko ble kjøpt, sammen med dynafit st10 rotation binding på nye K2 wayback 106 184cm, testvinnere å opphypa. Men dette er ski som er veldig presise i sitt bruk merker jeg, stive, lite tilgivende å vanskelig for en i læringsfase på den type ski å håndtere. Samt føler jeg de er litt korte de og. Sliter med flyt i ulendt pudderterreng i skog, å da de er korte, så sliter jeg med i høg fart å bratt terreng å legge vekt på Skien fremme som der igjen gjør att jeg lett mister kontroll! Jeg skal ta offpist teknik kurs, å leser side opp og side ned med.Alt jeg kommer over, å har kommet frem til (ikke skyt om jeg tar feil) att det jeg trenger er! En ski som er: 

nermere min lengde på 190 siden vekten min er på rundt 102kg

brei nok til å flyte tunge meg i pudder, samt er lettkjørt, svingevillig å leken nok til att jeg kan ha bedre flyt i tettere skog og hindringsbasert terreng. 

Må funke på ellers mer normale fører med kompakt snø og underliggende skare. 

greie å bruke en dag eller ti i trekket for trening på fart og kontroll. 

Myke nok til å lære meg mer om frikjøring, popp og hopp. Men tåle att jeg presser dem frem i svinger i litt Høyere fart. 

Jeg vil ikke kun gå topptur, men vil lære å hoppe i skogen i dyp snø, kanskje ett triks eller to, shredde variert terreng, å lære meg å kjøre MYE brattere. 

Wayback 106 er nok ikke den skien da for meg, men hva er?? HJELP! Jeg er snart hjemme fra sjøen med 2 mnd fri! å må ha utstyret i orden til en sesong med brattere læringskurve enn noen gang, jeg er bitt av basillen å er i fjellet hver eneste dag på fri. 

å siden jeg bor på Sunnmøre må jeg nesten det!

mvh Odd

Vi er ca på samme høgde og vekt so eg kan no dele mine erfaringer .   Skal du ha ski som er gode å kjøre så må du opp på eller opp mot høgda di. Dvs 188-190. Skal du virkelig dra på litt fart så må det lenger ski til. Minuset med lenger ski er når du skal baute i bratta , det kjem jo litt an på steget ditt også , men jo lenger ski jo vanskeligere er det. En anna ting er at min erfaring er at veldig lette ski går dårlig med litt vekt på kjøreren. 

Skal du ha ski som flyter fint i pudder så er det ski med midtbredde rundt 110 som gjelder. Ettersom du bur på sunmøre så kan et greit kompromiss være mellom 100 og 110. 

Eg har gått en del turer på sunmøre og her kunne eg ofte ha klart meg med smalere ski en 115 som eg har brukt mest, men smalere en 100 med ski på 188 hadde ikkje eg vurdert. Men det er no meg då wink 

Styr unna ski som er for mjuke , spesielt foran og med stivere bakski . flex rundt 5  funker bra for en leiken ski. 

Eg prøvde en drøss med ski mellom 2015 til 2017 før eg i vintern 17-18 kjøpte noken evi orange , desse funker utrulig bra til 80% av kjøringa mi . leikne og med god flyt til sikkert opp mot 110kg med utstyr ,og so dei smalere evi parlamentarisme til brattere tura og vårslusj .  Eg har mange andre ski også , både frå sgn og volkl , men evi skia er dei som fungerer best for meg til fleste toppturane. 

 
Annonse
Annonse
Annonse