Merke: Moonlight skis

Med målene 135-109-124 i lengde 189 har Moonlight All Mountain målene til en skikkelig storfjellsplanke, men vekta til et par langt mindre og kortere toppturski. Ifølge Moonlight-gründer Bjarte Hollevik er den lave vekta et resultat av karbon fra aller øverste hylle.

– Alle vet at hvis du går for en full karbonramme i sykkelverdenen, så koster det. Vi har gått for mye mer en bare en full karbonramme. Til og med innmaten i skiene er flere steg over hva karbon symboliserer og koster i sykkelverden. Resonans-breakeren er heller ikke billig -men den funker, rapporterer Hollevik.

Sistnevnte er et spesielt kjernemateriale som skal gi skiene oppførselen til tyngre ski. Det er ikke trekjerne i de letteste modellene, men bambus brukes i sideveggene. Gründeren vil ikke gå inn på detaljene i produksjonen, men avslører at skiene ikke lenger lages i Italia –men hos Åre skidfabrik i Sverige som blant annet lager ski også for Stereo, Åsnes og Extrem.

Se mer av neste sesongs utstyr her!

– Ette tre år med utvikling har vi endelig funnet ut hvordan vi skal lage superlette ski som fungerer. Sentralt er LL-rockeren, som rett og slett betyr lang og lav rocker –noe som også er å finne på konkurranseskien, sier Hollevik.

All Mountain.

Moonlight All Mountain kommer i lengdene 159, 179 og 169 i tillegg til nevnte 189, og den oppgitte vekten på den korteste lengden er beskjedne 860 gram –nesten som konkurransespesifikke toppturski. Målene varierer noe etter lengde, 159-versjonen er 100 millimeter på midten.

Prisen på All Mountain blir 13 499 kroner.

All Mountain kommer også i en litt mykere –og faktisk lettere- versjon som heter Butterfly (til samme pris):

Butterfly.

Moonlights lanserer også en rekke andre ski til neste sesong, blant annet et par ski for konkurranser i skialpinisme. The Northern Light Race har oppgitt vekt på bare 615 gram i lengde 166 og målene 95-70-85.

– LL-rockeren og geometrien er nøkkelen til kjøreegenskapene på de letteste skiene, også race-skien har rocker, noe som er nærmest uhørt i konkurransesammenheng. Men det funker, sier designer Hollevik.

Pris: 12 499 kroner.

Northern Light Race.

Northern Light –uten etternavnet Race- er en bredere og lengre versjon av konkurranseskien, og skal være øremerket de lange og tunge turene med ambisiøse nedkjøringer. Kommer kun i lengde 173 og målene 110-84-99. Oppgitt vekt er 800 gram, og pris: 12 999 kroner:

Northern Light.

The Eagle er en noe bredere toppturski med kortere svingradius. Midtbredden er like under 10 centimeter, og oppgitt vekt varierer mellom 920 og 990 gram.

The Eagle.

The Terne er en litt mykere versjon av ørneskia, oppgitt vekt er 910 gram i lengde 177. Prisen på både Eagle og Terne blir 13 499 kroner.

The Terne.