– Det som blir sagt fra Dynafit er at USA at fikk det første partiet av Khion som ble produsert. Derfor gjelder tilbakekallingen kun der, og ikke i Europa, sier Steffen Fjelldal i 7 Blaaner, som er importør for Dynafit i Norge.

USA får ofte de første skoene som blir produsert på grunn av noe lengre leveransetid. Det var techbloggen wildsnow.com som først meldte om saken. Problemet skal være svikt i låsemekanismen man bruker for å bytte mellom gå- og kjøremodus.

Annonse

Tilbakekalling gjelder alle utgaver av Khion – Khion Men’s, Khion Women’s og Khion Carbon (se bilde i toppen av saken).

– Selv om vi har hatt av det enkelttilfeller her, så skal ikke det ha ikke det noen sammenheng. Vår praksis er vanlig reklamasjonshåndtering – vi tar hvert tilfelle for seg. I Norge har vi hatt reklamasjonsaker på rundt 2% av Khion-skoene vi har sendt ut i markedet. Har norske kunder kjøpt sko i USA, bør de ta kontakt med butikken der de har kjøpt støvelen, sier Fjelldal til Fri Flyt.

Kunder i Nord-Amerika får tilbud om pengene tilbake eller å bli tilsendt den oppdaterte utgaven av støvelen – som bytter navn til Beast – i høst. Det melder Dynafit på sine egne nettsider.

Beast vil komme med en ny innerstøvel. Den problematiske låsemekanismen er også oppdatert – hele mekanismen er blitt forsterket med mer plast og en ekstra bolt. I tillegg kommer Beast med en powerstrap.