ALLFADERTOPPTUR

Helly Hansen kommer med en ny toppturkolleksjon som er utarbeidet i samarbeid med Aurelien Ducroz.  Blant de mange tekniske løsningene er et spesielt snøskjørt i jakka som i følge Hh er optimalisert for ryggsekkbruk. Odin kolleksjonen inkluderer også en Odin Mountain Hybrid Softshell Jacket og Odin Mountain Hybrid Softshell Pant,  begge både for menn og kvinner.

Annonse

Helly Hansen Odin jakke og bukse

KLASSIKER MED STIHL

Er du lei av å kjøre med techbinding i bakken? Skal du kanskje flytte de bindingene over på et par lette ski og montere noen prdentlige bindinger? STH2 i 16- og 13-utgave burde være høyaktuelle. Frambindingen er justerbar i høyden, slik at du nok skal få kjørt med støvelene dine med randosåla uansett. 

Salomon STH2 13

  • 2400 kroner (salomon.com)

KLASSISK TAPNING

I dette nummeret har vi en test av en telemarksbinding  fra Idaho som lar deg gå motstandfritt oppover og gi god kjøremotstand nedover. Vel – grunnideen har vært der lenge,  så vi tenkte det var på tide å vise fram denne gamle klassikeren, som passer best til lærsko og lave plastsko. Voile 3-pin cable er fra Utah, hakket lenger sør i USA, og har avtagbar kabel, slik at du får mindre gåmotstand.

Voile 3-pin cable

TYVEK, TYVEK SKAL DU HETE

Hva gjør så dette bildet av en logo her? Vel det viste seg at det var litt vanskelig å frilegge et bilde av en hvit duk på en hvit bladside. Tyvek er et materiale som typisk brukes under husbygging, men DYI-ere og MYOG-ere (make your own gear) har lenge brukt det til andre formål. Skal du sove ute under åpen himmel, er en liten tyvek-duk under liggeunderlaget helt prima – og lett og billig. 

Tyvek ground cloth

IKKE KINKY BARE KINCO

Deler av FF-redaksjonen tilhører dem som aldri har tatt tattis men av og til lurer på hva det skulle vært. Men i år skal vi heller kjøpe en svipenn og lage en hemmelig beskjed på disse lærhanskene. Du kan også kjøpe de uten svipennopplegget og ha en helt prima hanske for billig penge. Obs store i størrelsen. 

Kinco 901

UNISON UNISEX

Hva har vi så her? Unisexanorakken (The Shelter) er grei, mens det andre plagget kalles The Square og er et unisexplagg i sjangeren shorts/skjørt. Begge er funksjonelle, minimalistiske skallplagg fra svenske Houdini. 

Houdini The Square 

  • 2000 kroner

Houdini The Shelter

NASJONALBIBLOTEKAR

Her i huset samler vi på gode bib’er vi kanskje en dag skal kjøpe, i den tro at en god bib forlenger skilivet ditt.  Her er en vi skal legge inn i arkivet sporenstreks. 

The North Face Women’s Summit Full Zip Bib

  • 5999 kroner 
  • thenorthface.com